Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: RITTAL: Dveře skříní VX25 tak, jak potřebujete (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 23.07.2018
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

RITTAL: Dveře skříní VX25 tak, jak potřebujete


RITTAL: Dveře skříní VX25 tak, jak potřebujete
Rozvaděčová pole se rozmístí, upevní, osadí, zapojí a náhle se zjistí, že se některé dveře otvírají na nevhodnou stranu. Zkušený elektromontér může takovou změnu vyřešit svými improvizačními dovednostmi. Ovšem takovou řemeslnou dovednost nelze očekávat u každého. Proto rozvaděčový systém, který záměnu směru otvírání dveří přijde vhod všem provozovatelům a správcům. Krom toho u seriózních staveb se s improvizací počítat nemá, ...
Jiří Macháček, ze dne: 23.07.2018



... protože projektová dokumentace bývá promyšlená. Tedy obvykle bývá. Zkušenosti ze staveb, kdy se musela řešit nová situace prostředí by přesáhla nejen rozsah, ale i téma tohoto článku. Změna strany otvírání dveří bývá nakonec v kompetenci až těch, kteří dveře používají. Proto je jednoduchý systém záměny namístě.


Pro větší náhled kliknout!

Rittal sám k uvedené možnosti uvádí "Dveře, které se vám přizpůsobí". A to je to, o čem jsem psal výše. Je pravda, že pokud jde o propracovanou techniku závěsů s rychle vyměnitelným a snadno montovatelným uzavíracím systémem, lze hovořit prokazatelně o úspoře času. V praxi to pak znamená nestresující se zaměstnance.


Pro větší náhled kliknout!

Co je opravdu důležité zmínit je fakt, že jednoduchou montáž a demontáž dveří zvládnete bez použití nářadí. Nutné odjištění a zajištění čepů závěsů je konstrukčně zajištěno jinak. Podobně je tomu i v případě, kdy měníte uzavírací systém.


Tedy konkrétně komfortní rukojet. Dále pak uzavírací mechanismus vedlejších dveří u dvoudvéřového provedení se ovládá zvenčí, takže není nutné sahat dovnitř skříně. Speciální dveřní profil zajišťuje díky geometrii stabilitu, tuhost v krutu.

To je o této části nových skříní VX25 vše.

Katalog rozvaděčů VX25 naleznete k rychlému prolistování zde!





POKUD PRACUJETE V OBORU,
vyžádejte si zaslání aktuálních podrobností
v papírové formě

níže uvedeným formulářem!
TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
Rittal Czech - Ke Zdibsku 182, Zdiby u Prahy - 234 099 000 - info@rittal.cz

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.