Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Svůj pohled na sousední megaveletrh Light+Building ve Frankfurtu popisuje český elektrikář. Nezůstává pouze u jednoho selfie o své přítomnosti v Německu a prozrazuje proč se vydal tak daleko. Čím ho to obohatilo? Jak se dívá na budoucnost veletržních ...
  • Pokud chceme studovat různé aspekty elektrických jevů, včetně teploty výbojů blesku, vlivu ionizace vzduchu a negativních účinků elektrického oblouku, pak se nabízí studium na VUT, ČVUT ... mnoho příležitostí k experimentům s různými kombinacemi ...

RITTAL: CeBIT 2013, Standardizované moduly Rittal RiMatrix S


Document Actions
RITTAL: CeBIT 2013, Standardizované moduly Rittal RiMatrix S
Na letošním veletrhu CeBIT představila společnost Rittal světovou novinku v oblasti řešení datové infrastruktury. Pro datová centra, která se dosud budovala výhradně jako zákaznická řešení, nyní nabízí standardizované, předem nakonfigurované řešení. Tím se výrazně zjednoduší a časově zkrátí výstavba nových datových center i rozšíření stávajících realizací. Jaký systém chlazení používá kompletní modul? Jakým způsobem je navrženo sestavování modulů? Je možné použít instalaci i v terénu?
Komerční sdělení, ze dne: 14.03.2013


Revoluce ve výstavbě datových center
Na letošním veletrhu CeBIT představila společnost Rittal světovou novinku v oblasti řešení datové infrastruktury. Pro datová centra, která se dosud budovala výhradně jako zákaznická řešení, nyní nabízí standardizované, předem nakonfigurované řešení. Tím se výrazně zjednoduší a časově zkrátí výstavba nových datových center i rozšíření stávajících realizací.

Herbron/Hannover/Praha, 5. března 2013 - Časově náročné plánování a konfigurace datových center je minulostí. "Koncept RiMatrix S je příkladem zásadní změny v oblasti IT. Nikdy před tím nebylo možné objednat kompletní datové centrum jako jedinou položku", říká Bernd Hanstein, viceprezident pro produktovou nabídku divize IT společnosti Rittal a dodává: "RiMatrix S je odpovědí na takové požadavky, jako je rychlost, efektivita, bezpečnost a flexibilita. Zákazníci už nebudou muset u svých projektů počítat s dlouhými projekčními a dodacími lhůtami. RiMatrix S lze dodat do šesti týdnů od objednávky."

Díky koncentraci na standardizované moduly pro datová centra a dokonale přizpůsobené komponenty dosahuje RiMatrix S velmi nízké hodnoty PUE (Power Usage Effectiveness) a to 1,15.


Kompletní modul pro servery
RiMatrix S je kompletní datové centrum, které se skládá z definovaného počtu serverových a datových racků řady TS IT, klimatizačních jednotek, napájecích zdrojů, záložních zdrojů a monitorovacích prvků. Všechny tyto komponenty jsou součástí kompletního serverového modulu.

Pro dosažení co největší možné hustoty serverových a síťových prvků vyvinul Rittal nový systém klimatizace nazvaný Zero-U-Space Cooling Systém (ZUCS), který je zapuštěn do dvojité podlahy. Tepelné výměníky vzduch/voda jsou umístěny pod serverovými racky. Ventilátory tak ženou chladný vzduch otvory v podlaze přímo před servery. Standardní dveře a bočnice by bránily průchodu chladného vzduchu, proto se u RiMatrix S montují jen rámy racků. Oblasti proudění chladného a teplého vzduchu jsou důsledně odděleny pomocí příček mezi rámem racku, stropem a 19" rovinou. Vysoká spolehlivost je zajištěna i z pohledu chlazení a to díky systému zálohování n+1.




Zaostřeno na potřeby zákazníků  
Také v oblasti záložního napájení se Rittal snažil vyjít co nejvíce vstříc potřebám zákazníků. Napájení a napájecí rozvody jsou v systému RiMatrix S předkonfigurovány. Zákazník může použít buď svoji vlastní UPS jednotku, nebo doinstalovat novou UPS. Rozvod napětí je navržen ve dvou větvích A a B, větev B je zálohována. Použitá UPS má formu zásuvného modulu a vyhovuje principům zálohování n+1. Napájecí jednotka "Rittal PDU manager" (Power Distribution Unit) umožňuje měření spotřeby až k zásuvce. Kompletní monitoring zajišťuje systém CMC III (Computer Multi Control), který se skládá z jednotky procesoru a až 32 senzorů pro měření fyzikálních veličin, jako je teplota, vlhkost nebo výskyt kouře. Naměřené veličiny zobrazuje program RiZone. Prostřednictvím tohoto SW může také administrátor v případě potřeby zasáhnout. Volitelně lze dodat také hasicí přístroj pro serverové moduly.


Snadno sestavíte větší celky
Nejmenší varianta RiMatrix S s obchodním názvem Single 6 se skládá ze šesti racků pro umístění serverů a jednoho přídavného racku pro síťové technologie. Větší varianta, Single 9 má devět serverových racků. Velmi důležitá je možnost snadné kombinace serverových modulů s většími jednotkami: buď v zrcadlovém uspořádání, kde se vytvoří společné studené a teplé zóny, nebo za sebou do delších řad.

RiMatrix S je vhodný jak pro vytvoření datového centra v budovách, tak pro instalaci do terénu v kontejneru High Cube. Novinka společnosti Rittal umožňuje také snadné rozšíření stávajících datových center a umístění všech racků do jednoho zabezpečeného prostoru.


O společnosti Rittal
Společnost Rittal přináší svým zákazníkům stále něco nového. Promyšlený koncept Rittal – The System poskytuje řešení v oblasti rozváděčů, rozvodů proudu, chlazení a IT infrastruktury, včetně softwaru a služeb, napříč všemi sektory průmyslu. Celosvětovou dostupnost nabízených produktů a řešení zajišťuje více jak 10.000 zaměstnanců, 11 výrobních závodů a 64 dceřiných společností.




 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 1)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

Rittal Czech
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933