Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Domnívat se, že v dnešní době, při stále zvyšujícím se počtu technologií, by mohla původní elektroinstalace setrvat v podobě, kterou navrhl někdo v minulosti je utopie! Stačí změna uživatele prostoru a vznikají zcela jiné potřeby. Ano, drobnosti ...

Řídicí systém Tecomat Foxtrot oceněn na AMPERu 2014


Document Actions
Řídicí systém Tecomat Foxtrot oceněn na AMPERu 2014
Poslechněte si Jaromíra Klabana v rozhovoru na letošním AMPER fóru! Dozvíte se podrobnosti o systému Foxtrot, za který dostali jedno z pěti čestných uznání. Jednou, z nových prvků, je služba TECO route, která správcům i uživatelům umožňuje pohodlný přístup k systému i bez veřejné IP adresy! Získejte podrobnosti o systému, který umí ovládat kromě standardních budov také průmyslové celky! Znalosti systému vás posouvají odborně blíž k cíli. Více v rozhovoru tohoto článku!
Tým portálu Elektrika, ze dne: 9.05.2014


V soutěži Zlatý AMPER 2014 se systému Tecomat Foxtrot dostalo jednoho z pěti čestných uznání. Je to jistě pocta pro firmu i celý vývojový tým, který pracuje neúnavně již 37 let a dodává na trh programovatelné automaty pro nejširší použití v průmyslu, pro řízení procesů, pro měření a regulaci i pro dopravu.



Na vrcholu plynulé vývojové řady je právě Tecomat Foxtrot, který výrazně rozšířil využití do oblasti tzv. inteligentních domů a budov. A to především integrací dvouvodičové sběrnice s volnou topologií CIB Common Installation Bus® a bezdrátové sítě RFox®, přes které se připojují systémové vypínače, zásuvky, senzory teploty, kvality vzduchu a nejrůznější detektory až po akční členy jako je hlavice na radiátor nebo zavlažovací ventil. Ač s vlastní sběrnicí pro decentralizované připojení senzorů a aktorů je systém založen na výkonném centrálním modulu, který má mj. velkou paměť až 32GB pro záznam všech událostí a plně integrovaný Ethernet.

 

Má plnohodnotný webový server s volně programovatelnými webovými stránkami s centralizovaným přístupem ke všem veličinám i povelům. Lze tak vytvářet atraktivní uživatelská, plně grafická rozhraní dostupná jak přes klasický počítač, tak přes mobilní telefony a tablety, ale dnes i přes SmartTv. Novinkou prezentovanou v akci právě na AMPERU 2014 je služba Teco Route, která umožňuje trvalou dostupnost a dálkovou správu systému přes internet a to i bez přidělené veřejné IP adresy. Během 3 měsíců zkušebního provozu zaregistrovala stovka firem více než 500 Foxtrotů, z toho 300 je již trvale on-line.

 

Systém Foxtrot především svými komunikačními možnostmi a volným programováním podle harmonizovaných norem IEC/EN/ČSN 61131 je systémem otevřeným. Tuto vlastnost oceňují integrátorské a instalační firmy, protože se systémem Foxtrot mají jistotu, že zákazníkovi vyřeší jakékoliv zadání. Tím se systém odlišuje od řešení na systémech, které si daly hned od začátku do vínku specializaci pouze na úlohy spojené s instalacemi a automatizaci domácnosti. Dvě firmy z oboru, Sup-technik a HAIDY, které přicházejí na trh s vlastním pojetím ovládání a standardizace instalace v inteligentní domácnosti, postavily svá řešení právě na systému Foxtrot. Opírají se přitom o jeho otevřenost, trvalý vývoj a rozvoj, dědičnou kompatibilitu, průmyslový základ a především lety ověřenou spolehlivost. Ze stejných důvodů si jej oblíbily čeští výrobci tepelných čerpadel, kteří instalují Foxtrot v různých OEM provedeních jako základní řídicí jednotku čerpadla.


Systémy Tecomat Foxtrot přitom zůstávají pevně zakotveny v průmyslových aplikacích, v dopravě i v energetice. Z poslední doby může být příkladem instalace Foxtrotu na 6MW elektrárně Biokomplex v Kolíně, řízení 36 informačních tabulí pro řidiče v Praze. V nově otevřené nákupní galerii Šantovka v Olomouci řídí centrální přípravu topné a užitkové vody z přivedeného horkovodu. V Aquaparku v Pardubicích řídí efektové osvětlení objektu. V Holandsku se začaly Foxtroty montovat na specielně upravené nákladní vozy. Jak do požárních vozů ke kompletnímu řízení a monitoringu nástavby operačního centra zásahu, tak do luxusně vybavené obytné části trucku pro převoz závodních koní. V Rumunsku v Cluj byl Foxtrot nasazen na řízení osvětlení a klimatu ve velkoplošných kancelářích v Liberty Technology Park.

POKUD PRACUJETE V OBORU,
máte možnost si zažádat o aktuální
technické podklady k systému TECO Foxtrot
NÍŽE UVEDENÝM FORMULÁŘEM!
 
 

 

Diskutující k tomuto článku

  ... a další (počet diskutujících: 5)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
Teco a.s .
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933