Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: Řídící systém Poseidon ENIKA ... (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 4.12.2020
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

Řídící systém Poseidon ENIKA ...


Řídící systém Poseidon ENIKA ...
... je bezdrátový systém pro ovládání automatizaci a zařízení budov. Dozvíme se, že je jednoduše rozšiřitelný, lze jej použít pro řízení osvětlení např. jedné kanceláře, konkrétního patra nebo i celé budovy. Přináší úspory nákladů na energie, které mohou v určitých případech přesáhnout i 70%. Je také šetrný k životnímu prostředí a nabízí investorům nákladově zajímavé řešení pro certifikaci šetrných budov. Související software umožňuje pohodlnou konfiguraci, dálkovou správu a provedení změn ovládání osvětlení v závislosti na požadavcích uživatelů ...
Filip Horáček, ze dne: 4.12.2020



Řídící systém Poseidon patří mezi trendy dnešní doby. Digitalizace, automatizace, řízení, vyhodnocování. To jsou slova, která se zákonitě musí v systémech tohoto zaměření objevovat. ENIKA jako výrobce je na našem trhu dobře známá příbuznými produkty a její nové sídlo bylo ve znamení vlastní vývojové a distribuční cesty. Za vlajkovou loď (alespoň u nás) označujeme u Eniky bezdrátový Poseidon na frekvenci 868MHz, jehož katalog leží přede mnou ... 


Pro více informací kliknout!


Úvahy nad rozhodnutím, zda se věnovat spíše řízení po metalickém vedení nebo využít bezdrátových technologií nechávám na jiné, kteří se rozhodují co zvolit pro danou situaci, okolnosti a vlivy. Nyní se fokusuji na systém závislý na frekvenčním pásmu 868MHZ.

Co v tomto katalogu objevíme?
  • Systém řízení osvětlení a stínění
    vysílače, přijímače, regulátory, senzory, BSM rozhraní, přístupové systémy
  • Měření spotřeby energie
    integrovaný modulární systém, jednofázový a třífázový elektroměr
  • SMART svítidla
  • Areálová a venkovní osvětlení


Pro více informací kliknout!


Přečtěme si jak systém funguje ...

Případová studie Poseidon Office. Kancelář je vybavena regulátorem osvětlení s detektorem přítomnosti, nástěnným vysílačem a přijímači s výstupem DALI. Každé svítidlo je ovládané samostatně z důvodu požadavku na jednoduché následné dispoziční změny interiéru.
Osoba přicházející do místnosti rozsvítí pomocí nástěnného nebo mobilního vysílače. Regulátor osvětlení s detektorem přítomnosti bude udržovat hladinu umělého osvětlení na nastavené úrovni, v závislosti na intenzitě denního světla. V případě, že ve sledovaném prostoru nikdo nebude, zařízení automaticky vypne osvětlení. Tím je zajištěno, že se nikde nesvítí zbytečně. Vysílače teploty poskytují prostřednictvím ethernetového rozhraní informace o aktuální teplotě v kanceláři pro systém MaR.
Žaluziový přijímač může být ovládán pomocí nástěnného vysílače (lokálně nebo centrálně), případně pomocí ethernetového rozhraní na základě požadavků ze systémů MaR.
Regulace vnitřního osvětlení v závislosti na venkovním osvětlení je nejmodernějším způsobem ovládání svítidel. Takto lze docílit až 70% úspory energie potřebné pro provoz svítidel.

Tolik ukázka popisu výrobce. Více naleznete zde



Pro více informací kliknout!


Popis detailů
Katalog má téměř devadesát stránek a v rámci tohoto rozsahu umožňuje poskytovat ke každému přístroji podrobný popis, z kterého pochopíme uplatnění v systému, perokresby křivek, rozměrů a tabulku s nezbytnými parametry.

Za mne ...
Zajímavá je (alespoň pro mne) pasáž uvádějící životnost baterií vysílačů v délce deseti roků. Všimněte si, že nabízený design je vázaný na vypínače ABB. Ovladače v provedení klíčenek (přívěšků). O Poseidonu už vím řadu let, ale nikdy jsem se s ním prakticky nesetkal. Podle popisu jde o zajímavý systém nasaditelný ve všech možných průmyslových systémech, použitelnost v rodinných domech je tak nějak asi již samozřejmé.

Celý tento katalog lze prohledávat, prohlížet i objednat zde!

TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
ENIKA spol. s r.o. - Vlkov 33, Nová Paka - +420493773311 - m.formanek@enika.cz

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.