Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: Vznik sekce elektrotechniků JM (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 17.02.2003
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

Vznik sekce elektrotechniků JM


Přečtěte si jak a proč vznikla Sekce elektrotechniků na jižní Moravě. Co bylo myšlenkou? Vypovídá Jiří Reich předseda SejM při OHK Brno a místopředseda SE při HK ČR.
Jiří Reich, ze dne: 17.02.2003

Hlad po informacích byl tím hlavním, co nás přivedlo počátkem roku 2001 k myšlence sdružení elektrotechnických subjektů na jižní Moravě, kde je největší koncentrace elektrotechniků v republice, na půdě podle nás nejvhodnější a to hospodářské komory.

 

Současně lze říci, že Obchodní a hospodářská komora Brno je největší a nejsilnější v ČR. Dne 25.6.2001 je schválen představenstvem OHK Brno statut a vzniká Sekce elektrotechniků jižní Moravy při OHK Brno, která 15.3.2002 na celostátním setkání představitelů elektrotechnických subjektů v Brně iniciuje vznik sekcí elektrotechniků v ostatních krajích s cílem vytvoření zastřešující celostátní sekce při hospodářské komoře ČR a to zespodu a se zástupci všech čtrnácti krajů.

Dne 13.11.2002 je představenstvem HK ČR schválen statut a vzniká Sekce elektrotechniků při HK ČR, a to za účasti i ESČ jako jednoho z partnerů. Vážíme si práce všech elektrotechnických subjektů, která něco přináší pro obor.

Jsme před vstupem ČR do EU a jak řekl nedávno ředitel OHK Brno Ing. Bajer, portugalská republika vstupem do EU přišla o 70% živnostníků. Chceme to také ?

Na nic nelze čekat, nikdo nám nic nedá. Je třeba abychom se sami přičinili a to každý podle svých možností. Kdo tak neučiní, zůstane stát opodál.

Jiří Reich
předseda SejM při OHK Brno
a místopředseda SE při HK ČR

Neprošlo žádnou jazykovou úpravou.

TEXT Z OBLASTÍ

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.