Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: RECENZE: Technický katalog Sedna Design Sedna Elements SCHNEIDER ELECTRIC (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 11.11.2020
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

RECENZE: Technický katalog Sedna Design Sedna Elements SCHNEIDER ELECTRIC


RECENZE: Technický katalog Sedna Design Sedna Elements SCHNEIDER ELECTRIC
Výrobce nové řady vypínačů a zásuvek Sedna poskytuje technickou podporu všemi dostupnými kanály. Mezi ně patří i technický sešit zaměřený na elektrikáře samotné. Ty zajímají podrobnosti ovládání konvenčních a nových přístrojů, poskytování komfortu, provedení zásuvek, dostupné příslušenství, dostupnost a možnosti krycích rámečků, montáž krabic pro povrchovou montáž a samozřejmě detailní technické informace poskytované k výše uvedeným produktům. Krátkou recenzi katalogu sledujte v článku. A nutno poznamenat, že si lze objednat ještě i papírové provedení! Což se nyní stává téměř raritou ...
Jiří Macháček, ze dne: 11.11.2020



Vypínače a zásuvky jsou elektroinstalačním materiálem na "hraně". Na "hraně", protože je musí zapojovat odborníci, ale vybírají ti, kteří na elektrickém zařízení nejsou oprávněni pracovat. O to složitější je takové zboží představovat. Dostává se mi na stůl technický katalog nové řady Sedna Design/ Sedna Elements od SCHNEIDER Electric. A nás zajímá? Samozřejmě více ta technická stránka věci ...





Co v katalogu lze očekávat?
  • Ovládání
  • Speciální ovládání
  • Ovládání komfortu
  • Zásuvky
  • Příslušenství
  • Krycí rámečky
  • Krabice pro povrchovou montáž
  • Technické informace
  • Index katalogových čísel
  • Převodní tabulka katalogových čísel

O čem si šeptáme?
Z pohledu elektrikáře, který vypínače a zásuvky instaluje je důležité, aby upevňovaná konstrukce byla proveda tak, aby se pracovalo snadno, intuitivně a ve výsledku bylo vše jako z pohádky :-). Často slýcháme poznámky, že montáž je pro odborníky, kteří ví jak je zapojit. Ano, ale je míněno elektrické připojení. Nikdo neočekává, že mechanické připojení zásuvky musí vyžadovat znalosti podobné skládání Rubikovy kostky.





Náročnost vybavení roste! Developer vidí situaci zcela jinak než sama přicházející populace. Vlastně nejde pouze o developery i někteří starší kolegové (elektrikáři a konstruktéři) budou stále tvrdit, že si doposud vystačili a vše nové je zbytečný komfort. Pokud se ovšem pohybujete u náctiletých, snadno přijmete tolik odmítaný pohled na nové technologie. "kde je wi-fi, kde je usb, proč je ten vypínač tak daleko, kdo zase nezhasl ...". A s takovými představami dodávejte elektroinstalační prvky! 




Nevěříte? Postavte se na chvíli do IKEA do části prodeje bezdrátově ovládaných zásuvek! Pokud budete drze poslouchat cizí rozhovor nakupujících, pak se dozvíte věci! V některých případech jsou očekávání opravdu vysoké, skoro na úrovni systémových instalací. Sedna nabízí přístroje, které udělají službu i bez systémovky.

Téma katalogu je zaměřeno na elektroinstalatéry. Poměrně jednoduchou a stručnou formou, doplněnou obrázky, osobám znalým prozrazují vše, co potřebují vědět. U tabulek objednacích čísel přístrojů autoři nezapomněli na schéma zapojení kontaktů. Velice pěkné je umístění QR kódu. Ten zobrazí související videonávod.




Samozřejmě je výběr vypínačů a zásuvek příjemnější a snad i věrnější "na vlastní" oči, ovšem situace ve světě nás učí nové návyky a postupy. A tak dnes mnohým investorům/ investorkám stačí internetové představení designu. Snad proto, že by se chtěli dočkat dokončení stavby a možností kam jít vybírat design naživo je stále méně.

Obvykle si vystačíme s elektronickými datasheety v pdf. Ovšem toto provedení katalogu je velice jednoduše provázané s informacemi na internetu. Proto dává papírová verze katalogu v montážním kufru montéra větší smysl než některé jiné konkurenční katalogy.
Videozáznamy SCHNEIDER Electric naleznete zde v redakčním archívu!
Technické katalogy k prohlížení naleznete zde v redakční knihovně!
TEXT Z OBLASTÍ

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.