Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: R4M: Proč není cloud jen ukládání soukromých fotografií (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 11.12.2019
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

R4M: Proč není cloud jen ukládání soukromých fotografií


R4M: Proč není cloud jen ukládání soukromých fotografií
Asi je dobré dopředu upřesnit pojem cloud. Mezi lidmi je obecně zažitá především představa datového úložiště. Ve skutečnosti jde o služby poskytované prostřednictvím internetu. Tudíž to může být i zmiňovaný datový prostor. Za starý model lze považovat lokální uložení celého výpočetního a datového prostředí na lokálních discích. Dnešní technologie umožňují například některé výpočetní úkony provádět na výkonných vzdálených stanicích a uživatelům zasílat pouze jejich výsledky. Ovšem využití cloudových možností je opravdu velké ...
Tým portálu Elektrika, ze dne: 11.12.2019



V elektrotechnice, jako v jiných oborech, je cloud stejnou šancí pro využití sdílených výpočetních výkonů. Jako uživatelé takových služeb využíváme již dlouhá léta například v souvislosti klientů elektronické pošty. Názorné využití sdílených dat v cloudu popisuje Leoš Blažek v souvislostí s využitím chladících jednotek.



Zda využít vlastního nebo pronajatého cloudového úložiště si již rozhoduje každý sám! Ovšem využití sdíleného výpočetního výkonu je další část digitalizace. Část, která se týká i nás elektrotechniků.

Více o digitalizaci světa ve videoseriálu R4M zde!
Výrobní portfolio RITTAL lze prohlížet online zde!
TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
R4M# Ready for Matrix - , - -

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.