Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: R4M: Kdo v budoucnu na kybersystému skutečně vydělá? (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 30.03.2020
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

R4M: Kdo v budoucnu na kybersystému skutečně vydělá?


R4M: Kdo v budoucnu na kybersystému skutečně vydělá?
O digitalizaci hovoří kde kdo, ovšem ne všichni tento pojem používají správně. Pro koho je dobré se zajímat o nové digitální metody? Myslíte, že je to pouze pro velké společnosti? Možná zdání klame, protože i s malým kašpárkem lze hrát velké divadlo. Úspěch nemusí začínat nutně velkým vstupním kapitálem! Často stačí nabídnout důležitou dílčí službu za netradičních dodavatelských podmínek a svět se pohne. Možná právě tomu může digitalizace některého z procesů velice přispět.
Tým portálu Elektrika, ze dne: 30.03.2020




O tom, kdo by mohl na digitalizaci opravdu vydělat se bavíme s odborníky v naší blízkosti ...



Textový přepis mluveného slova ...

Josef KuncKNX asociace
Já nevím jak garážový výrobce, ale drobní výrobci vždycky nějakou mezeru na trhu dokáží najít. Čím jsme dál, tím jsou větší potřeby lidí a nároky a budou chtít individuální řešení a to může nabídnout právě drobný podnikatel.

Martin Lahoda, Phoenix Contact
Já vidím pro drobné živnostníky a malé firmy velké příležitosti. Na jedné straně se můžeme bavit o firmách, které něco ručně vyrábí, tady si dokáži představit, že by existovala aplikace typu booking. Poskytne informace globálnímu světu, že někdo v horní dolní má na sebehodnocení, že to dělá výborně a v době současné logistiky asi není problém si zadat zadání, poslat mu elektronické výkresy, on to vyrobí, pošle do 14 dní a člověk na druhém konci světa to může mít. Jinak by se o řemeslníkovi třeba ani nedozvěděl.

Druhá věc je, že poskytne to více příležitostí i pro lidi, kteří nemají fyzické výrobní zařízení a pak to otvírá svobodu tvořivosti, protože on může využívat právě výrobních kapacit na druhém konci světa, ale pokud bude mít geniální myšlenku a bude tvořivý, může i ze své domácnosti vytvořit hodnotu, za kterou mu budou lidi ochotní zaplatit a bude schopen to globálně nabídnout bez svých kanceláří na druhé straně světa. Toto jsou další příležitosti, které se nabízejí drobným živnostníkům, podnikatelům, studentům, kteří svou tvořivostí mohou vytvořit obrovský potenciál a velkou hodnotu.

Jiří Novotný, OEZ
Jde o to, jak moc s digitalizací a Průmyslem 4.0 budou umět dotyční zacházet. Vidím to i u nás ve firmě s výhledem co nás čeká, pojem Průmysl 4.0 je nádherně znějící věc, ale je to o sbírání informací a ukládání, ale co je na tom nejdůležitější, umět potom informace zpracovávat a využívat je k tomu, aby člověku k něčemu byly. Dovedu si přestavit živnostníka, který řekne hele, já jsem i ve své dílně zavedl Průmysl 4.0, ale otázkou je, jestli jen sbírá data a někam je ukládá, jestli je potom bude umět využít.

Videoseriál R4M (Ready for Matrix) nejen o digitalizaci sledujte zde





JE PRO VÁŠ BYZNYS DIGITALIZACE
příležitost, nebo to pluje kolem vás?
Dejte vědět v níže uvedeném diskusním tématu!
TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
R4M# Ready for Matrix - , - -

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.