Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: R4M: Jak budou vypadat zadní vrátka v kybernetickém systému? (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 16.08.2020
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

R4M: Jak budou vypadat zadní vrátka v kybernetickém systému?


R4M: Jak budou vypadat zadní vrátka v kybernetickém systému?
Každý systém který něco řídí má nějaké reset tlačítko. Pokud má jít o nadnárodní kybernetický systém řídící ekonomiku a má být na něm závislých miliony lidí, pak by se na záchrannou bezpečností alternativu mělo myslet také. Ale kdo, čím, jak? Tedy tak, aby to nebylo zneužitelné a nenapáchalo to více škody ještě před případným selháním systému. Možná se to někomu zdá vzdálená budoucnost, ovšem už dnes známe mnoho případů, kdy se nemusí vždy vyplatit spoléhat na elektroniku.
Tým portálu Elektrika, ze dne: 16.08.2020



Jednou pro vždy zapomeňme na myšlenku toho, že spotřební zařízení (žárovky, chladničky, elektroinstalace, zásuvky, ...) mají nějakou inteligenci. Nositelem inteligence je mozek a umělá inteligence existuje v jiném provedení než si běžný uživatel ve skutečnosti představuje. Ale připusťme, že vznikne systém, který bude skutečně vše spojovat a řídit pomocí systému chytré inteligence. Ten se bude mět učit a vylepšovat sám na základě skutečných situací.

Jak mít takový systém pod kontrolou?


Co myslíte? Jaká bude situace za pár let, pokud se technologie opravdu vyvinou do řízení nějakou umělou superinteligencí?

Videoseriál R4M (Ready for Matrix) nejen o digitalizaci sledujte zde





Jak budou vypadat zadní
vrátka v kybernetickém systému?
Dejte vědět v níže uvedeném diskusním tématu!
TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
R4M# Ready for Matrix - , - -

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.