Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: R4M: Co budeme v budoucnu považovat za osobní data? (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 19.06.2020
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

R4M: Co budeme v budoucnu považovat za osobní data?


R4M: Co budeme v budoucnu považovat za osobní data?
Kdo dnes dokáže predikovat to, co budeme v blízké digitální době považovat za osobní data? I přesto, že existuje zákon 101/2000sb. a proslulé GDPR, stejně se naše cenná data "někde" toulají internetem. Každodenní praxe nám dokazuje, že být digitálně zdrženlivý je více než na místě. Samozřejmě to nemá znamenat, že musíme podléhat skepsi vůči novodobým technologiím. Jen si musíme uvědomit, že nezanecháváme pouze pachové stopy a otisky prstů ...
Miroslav Minařík, ze dne: 19.06.2020



Nemyslím si, že nějak přeháním pokud tvrdím, že všechny údaje o mé osobě jsou v "kyberprostoru" uloženy mnohokrát. Ano, o jejich celistvosti a správnosti se dá pochybovat. Ovšem domnívat se, že zabráním šíření nějaké informace je dnes spíš krásným snem.

Považme, že na každé instituci necháme nějaký fragment o své osobě a s největší pravděpodobností nějaký doklad. I když se párování dat zdá spotřebiteli nemožné, z nějaké části to reálné je. Pokud se tedy pozorně podíváme podle jakých proměnných nás může například "orgán činný v trestním řízení" vystopovat, pak je dobré s tím raději naučit se žít. 


O stopování osob dobře hovoří například funkce "erouška", kterou považuji za užitečnou funkci. Ta ovšem ukazuje, kterým směrem se nová doba ubírá. Nutno dodat, že absolutně bez ohledu na to, zda protestujeme či nikoliv. 

A co vy? Nemáte pocit, že se blíží doba filmu Demolition man? Resp. pozdrav "buď dobrý"? :-)

Více části technologického videoseriálu R4M naleznete zde!
TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
R4M# Ready for Matrix - , - -

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.