Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: R4M: Co budeme v budoucnu ovládat hlasem? (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 30.07.2020
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

R4M: Co budeme v budoucnu ovládat hlasem?


R4M: Co budeme v budoucnu ovládat hlasem?
Říkáte, že systémové instalace jsou drahé, zbytečné, neperspektivní a málokdo je chce zaplatit? Dobrá, pak dál už nečtěte! Pokud není váš pohled až tak radikální a připouštíte, že se něco opravdu hýbe, pak se nyní zamýšlíme, kam nás vývoj technologií zavede? Budeme používat vlastní hlas k serióznímu ovládání důležitých spotřebičů? Nebo vše zůstane u hraček pro děti a rozsvěcení světelných scén? Víme, že namaskovat hlas není až tak velký technický problém. Ovšem ve spojení s dalšími ochrannými prvky by se dalo uvažovat o vážném nástroji ...
Miroslav Minařík, Tým portálu Elektrika, ze dne: 30.07.2020



I přes to, že drtivá většina elektrikářů neopouští bublinu zavedené, konvenční elektroinstalace, existují malé ostrůvky specialistů, které vdechují domovnímu technickému zabezpečení strojový život. Nikoliv chytrost nebo inteligenci. Algoritmus, podle kterého se elektroinstalace chová.

S vývojem výkonu procesorů se mění i možnosti služeb které takové systémové elektroinstalace poskytují. Pro technika je to otázka řešení, pro spotřebitele je to komfort, hobby, realizace ega, společenská prestiž. Vypadá to, že digitalizace v elektroinstalacích má jedinou hranici. Velikost investice. Kam to povede dál? Budeme svou elektroinstalaci ovládat i hlasem? Jak to vidí naši odborníci?



Co myslíte? Jaká bude situace za pár roků, pokud se technologie budou vyvíjet stále stejným tempem?

Videoseriál R4M (Ready for Matrix) nejen o digitalizaci sledujte zde





Bude náš hlas použitelný
pro ovládání seriózních zařízení?
Dejte vědět v níže uvedeném diskusním tématu!
TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
R4M# Ready for Matrix - , - -

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.