Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Svůj pohled na sousední megaveletrh Light+Building ve Frankfurtu popisuje český elektrikář. Nezůstává pouze u jednoho selfie o své přítomnosti v Německu a prozrazuje proč se vydal tak daleko. Čím ho to obohatilo? Jak se dívá na budoucnost veletržních ...
  • Pokud chceme studovat různé aspekty elektrických jevů, včetně teploty výbojů blesku, vlivu ionizace vzduchu a negativních účinků elektrického oblouku, pak se nabízí studium na VUT, ČVUT ... mnoho příležitostí k experimentům s různými kombinacemi ...

Jaké výhody přináší 4. generace DEHNventilu?


Document Actions
Jaké výhody přináší 4. generace DEHNventilu?
... je to svodič bleskových proudů a přepětí, který proti předchozí generaci si v rozvaděči vystačí s polovičním prostorem a zároveň i když má teda poloviční velikost, tak má stejné parametry jako předchozí generace. Kouzlo spočívá v tom, že je použité na každý póĺ speciální jiskřiště s RAC (Rapid Arc Control) technologií. Jde o technologii, která dokáže následný proud, který teče je zkratem v jiskřišti, nejen rychle zapalovat ale samozřejmě i rychle zhášet. Tím zabezpečuje vysokou ochranu pro koncové spotřebiče protože ta ochranná úroveň je do 1,5kV. Zároveň tento svodič ...
Tým portálu Elektrika, ze dne: 22.04.2022





... bleskových proudů má vyjímatelné moduly s jiskřišti, má připojovací svorky a dá se použít pro stávající ale hlavně i pro nové instalace. Díky použitému systému jiskřiště lze očekávat, že svodič bude správně fungovat i v nové distribuční soustavě, která se nyní mění díky decentralizaci zdrojů energie a jak vypadá situace v distribuční soustavě při použití mnoha dalších zdrojů jako jsou třeba fotovoltaické elektrárny nebo nabíječky pro osobní elektromobilitu. I pro tyto situace je výhodné používat tento typ jiskřiště v novém DEHNventilu.



Stručná fakta
Stejně jako v předchozích generacích  DEHNventilu se i nyní ve čtvrté jedná o kombinovaný svodič bleskových proudů a přepětí, který splňuje požadavky  ČSN EN 61643-11 a je jeho vlastnosti odpovídají SPD typ 1/class I, typ 2/class II a typ 3/class III.  Jehož jádro tvoří jiskřiště a tak je bezproblémová koordinace nejenom se svodiči typ 2/typ3, ale i s varistory na vstupu do koncového zařízení.



Proti předchozí generaci je díky kompaktnějšímu jiskřišti potřeba pouze poloviční prostor pro jeho instalaci. Svodič je standardně modulární s mechanickým stavovým terčíkem a kontaktem pro dálkovou signalizaci. Pro svodič lze použít rozšiřovací svorky STAK 25 umožňující upevnit dva vodiče o průřezu až 25mm2 bez nutnosti dalších opatření.




Konstrukce a jiskřiště DEHNventilu M2 je uzpůsobena nejenom současným, ale i očekávaným požadavkům distribuční soustavy využívající decentrální zdroje elektrické energie s komunikací po síti nn.




 
POKUD PRACUJETE V OBORU,
máte možnost si zažádat o papírovou verzi katalogu
svodičů přepětí DEHN
NÍŽE UVEDENÝM FORMULÁŘEM!



 
 

 

Diskutující k tomuto článku

  ... a další (počet diskutujících: 5)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
DEHN s.r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
Jaké problémy mohou nastat při tvorbě projektových dokumentací hromosvodu pro rodinné domy? Je časté, že nízká kvalita dokumentace komplikuje práci realizovních firem? Co obvykle chybí v těchto nedostatečných projektech? Jak důležitá je analýza rizik v projektování hromosvodů? Co všechno by měla obsahovat kvalitní technická zpráva? Je pravda, že někteří lidé nevědí, jak by měla správná dokumentace vypadat, a jsou spokojení jen s několika listy papíru? Jaký rozdíl je mezi zkušenými projektanty a těmi, kteří "podvádějí" v projektování? Co všechno zahrnuje dobře vypracovaný projekt hromosvodu a uzemnění?
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933