Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Svůj pohled na sousední megaveletrh Light+Building ve Frankfurtu popisuje český elektrikář. Nezůstává pouze u jednoho selfie o své přítomnosti v Německu a prozrazuje proč se vydal tak daleko. Čím ho to obohatilo? Jak se dívá na budoucnost veletržních ...
  • Pokud chceme studovat různé aspekty elektrických jevů, včetně teploty výbojů blesku, vlivu ionizace vzduchu a negativních účinků elektrického oblouku, pak se nabízí studium na VUT, ČVUT ... mnoho příležitostí k experimentům s různými kombinacemi ...

Témata pokrývající všechny uvedené oblastí

Tiskové zprávy, Svazy, cechy, živnostenstva

Česko trápí nedostatek zedníků

  • 16.12.2008
Česko trápí nedostatek zedníků
Kdy a především kdo bude psát o nedostatku elektrikářů? Již dnes jich je nedostatek. Věkový průměr je velice podobný této zprávě o zednících. Elektrikáři však nemají žádný svůj cech, který by pro ně vydobil zastání. A tak dochází na příběh Svatoplukovy pruty, kdy názorová nejednotnost si vybere své příspěvky.

EiA: Pohled na silnoproudou elektrotechniku ČR v číslech k 50. MSV

  • 14.10.2008
EiA: Pohled na silnoproudou elektrotechniku ČR v číslech k 50. MSV
František Hýbner (Českomoravská elektrotechnická asiciace) každoročně k příležitosti tiskové konference Mezinárodního strojírenského veletrhu uvádí silnoproudou elektrotechniku v konkrétních číslech. Bylo tomu i letos, kdy mohli novináři porovnat ukazatele jednotlivých odvětví průmyslu.

Některá řemesla se domluvila ...

  • 2.05.2008
Některá řemesla se domluvila ...
Nejvyšší orgán Cechu klempířů, pokrývačů a tesařů ČR se sešel 28. března 2008 v Horní Cerekvi na Vysočině. Větší účast delegátů na 14. valné hromadě je dokladem zájmu o profesní organizaci. Sdružování je jedinou cestou, jak upozorňovat na problémy ztěžující a znepříjemňující práci. Vznesené připomínky byly základem pro usnesení, schválené v závěru jednání.

Valná hromada elektrotechnického cechu plzeňského regionu 2007

  • 26.02.2007
Valná hromada elektrotechnického cechu plzeňského regionu 2007
Sledujte aktuální cechové dění z Plzně! ZÁPIS z XIV. VALNÉ HROMADY Elektrotechnického cechu plzeňského regionu, konané dne 27. ledna 2007.

CECHY: Dohoda mezi Slovenskem a Českem byla podepsána v Trenčíně

  • 20.10.2005
CECHY: Dohoda mezi Slovenskem a Českem byla podepsána v Trenčíně
Jak jsem informoval v diskuzi, v Trenčíně během konání veletrhu ELO SYS 2005 byla podepsána vzájemná dohoda mezi elektrotechniky na Slovensku a v Česku. Podívejme se co bylo jejím předmětem blíže ...

SLOVENSKO: Elektrotechnické cechy spoločne

  • 17.10.2005
SLOVENSKO: Elektrotechnické cechy spoločne
V Slovenskej republike vznikla Spoločná platforma elektrotechnických, elektronických a IT združení. Zástupcovia najvýznamnejších slovenských elektrotechnických, elektronických a IT združení, sa vďaka iniciatíve ZEP SR, zišli dňa 12. 7. 2005 na zakladajúcom stretnutí spoločnej platformy, kde bola odsúhlasená ...

Unie elektrotechniků slaví první rok

  • 3.03.2005
Unie elektrotechniků slaví první rok
Unie elektrotechniků České republiky má 16. 3. 2005 roční výročí své existence. Tehdy před rokem se konal ustavující sněm, který zvolil statutární zástupce a schválil Statut a ostatní vnitřní normy včetně strategie její činnosti a působnosti.

Vyhrocená situace sjednocování cechů ČR

  • 27.08.2002
Vyhrocená situace sjednocování cechů ČR
Situace ve sjednocování našich celků se po materiálech, které jste společně s pozvánkou na 21. 8. dostali značně vyhrotila. Jednání 21. 8. se bohužel, z důvodů povodní nekonalo.

ČES vyzýval k referendu! (2.)

  • 2.08.2002
ČES vyzýval k referendu! (2.)
Výsledky referenda ČES Praha - kdo nás bude zastupovat - budeme jen národní frontou?

ČES vyzývá k referendu! (1.)

  • 1.07.2002
ČES vyzývá k referendu! (1.)
Budeme "národní frontou" pod všemocnou vládou ESČ? Kdo bude mluvit a prosazovat oprávněné zájmy českých "elektrikářů"? Nevyřešených a velmi důležitých otázek je však mnohem více.
FIREMNÍ TIPY
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Těsně před konáním AMPERu 2011 jsme se s kamerou zastavili pozdravit zakladatele a členy Žďárského elektrotechnického cechu. Toto slavnostní setkání se uskutečnilo na ranči dvou elektrotechniků Jana Štefáčka a Luboše Pajla v Hamrech u Žďáru. Průvodní slovo měl samozřejmě cechmistr Jaroslav Miklík, který poukázal na osobnosti a pamětníky, kteří nám k tomuto výročí řekli několik slov na kameru. Více sledujte v tomto videoklipu ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933