Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Svůj pohled na sousední megaveletrh Light+Building ve Frankfurtu popisuje český elektrikář. Nezůstává pouze u jednoho selfie o své přítomnosti v Německu a prozrazuje proč se vydal tak daleko. Čím ho to obohatilo? Jak se dívá na budoucnost veletržních ...

Témata pokrývající všechny uvedené oblastí

Pracovník

ÚVAHA: (ne)bezpečné servisní firmy

  • 22.11.2005
ÚVAHA: (ne)bezpečné servisní firmy
KLIMŠA: Kdysi jsem mluvil s člověkem, který má poměrně velké slovo v oblasti tvorby norem a činnosti revizních techniků. Nemohu zapomenout na názor, že univerzální revizní technik je k ničemu, protože dnešním složitým zařízením stejně nerozumí a navíc vše spolehlivě ošetří profesionálové ze servisních firem daných zařízení.

Jak ulehčit práci při revizích spotřebičů? (2.)

  • 16.11.2005
Jak ulehčit práci při revizích spotřebičů? (2.)
Tvoříme tři databáze. První je databáze provozovatelů zařízení ke každému z nich tvoříme databázi zařízení. Třetí databázi tvoří revizní technici provádějící revize. Podívejte se jak vypadají karty provozovatelů, hodnocení, zařízení ...

Jak si ulehčit práci při revizích spotřebičů? (1.)

  • 11.11.2005
Jak si ulehčit práci při revizích spotřebičů? (1.)
Kdy je vhodné používat programové vybavení k Revexu 2051 a kdy je vhodnější ruční zpracování? Jaké se předpokládá vybavení? Pro ukázku tvorby databáze jsme se rozhodli použít REVEX 2051. Pro Vaši představu Vám ukážeme skladbu databáze provozovatelů a jejich provozovaných zařízení.

Plastové měrky vodičů (průměr/průřez)

  • 6.10.2005
Plastové měrky vodičů (průměr/průřez)
Hledáte drobnou plastovou pomůcku k identifikaci průměru vodiče? Po řadě dotazů jsem si všimla, že se tyto měrky nabízí v olomouckém Solid Teamu.

Řád preventivní údržby (4.)

  • 23.08.2005
Řád preventivní údržby (4.)
Co znamená "spolehlivost" elektrického rozvodného zařízení? Kdy jsou uskutečňovány kontroly stávajících elektrických zařízení? Které PNE týkající se bezpečnostních předpisů vychází z kterých ČSN?

Řád preventivní údržby (3.)

  • 16.08.2005
Řád preventivní údržby (3.)
Jsou rozvodná zařízení přenosové a distribuční soustavy považována za vyhrazené elektrické zařízení? Znáte přesnou definici termínů "přenosová a distribuční soustava"?

Řád preventivní údržby (2.)

  • 9.08.2005
Řád preventivní údržby (2.)
Musí se v distribuční a přenosové soustavě provádět pravidelné revize? Kdo může provádět písemné pravidelné záznamy kontrol? Proč se revize provádí?

Řád preventivní údržby (1.)

  • 2.08.2005
Řád preventivní údržby (1.)
Základní technickou normou pro provádění revizí elektrických zařízení je ČSN 33 1500. Víte co bylo stanoveno jako cílový stav revize? Je podobně jako jsou nezávazné normy i nezávazné provádění revizí?

Vyhláška 50/78Sb. elektronicky ke stažení zde ...

  • 21.03.2005
Vyhláška 50/78Sb. elektronicky ke stažení zde ...
Již neplatná vyhláška Českého úřadu práce a Českého báňského úřadu "strašila" na odborné scéně 43 let. Stáhněte si ji zde!

ITI - Ještě bude horko!

  • 6.12.2004
ITI - Ještě bude horko!
Tolik diskutované přezkoušení revizních techniků již probíhá. Někteří to vzali na lehkou váhu a splakali nad výdělkem. V lepším případě reparát za poloviční cenu, v horším konec revizní činnosti. Jak to vypadá u ústních zkoušek? Pokusil jsem se přiblížit atmosféru krátkou reportáží přímo ze zkoušek......

Ukázky a konzultace, živnost pod kontrolou (4.)

  • 16.11.2004
Ukázky a konzultace, živnost pod kontrolou (4.)
V minulé části jsme se zmiňovali o informačním systému OBIS, který řeší prakticky všechny potřeby malé a střední firmy. Pokud se již rozhodnete pořídit takový software, dostáváte se do stavu, kdy po úspěšné instalaci vlastně nevíte co dál.

Kabelová technika 3M

  • 6.09.2004
Kabelová technika 3M
Podívejme se na značkový elektrotechnický spotřební materiál pro každou montážní brašnu. Katalog materiálu ve vizitkáři, respektive za vizitkou technika. Praktické, skladné....., kdepak asi jsou katalogy na standardních CD?

Kdy bude elektronická faktura běžnou realitou?

  • 13.07.2004
Kdy bude elektronická faktura běžnou realitou?
Chodíte na poštu? My ano. Pro přijaté faktury, odeslat faktury, přijmout různá předvolání a kopec reklamy. Pokud i vy chodíte na poštu převážně kvůli fakturám, pak možná uvažujete jak se tomu vyhnout. Kdyby tak existovala elektronická fakturace ...

Jak se vlastně prezentovat? (2.)

  • 22.06.2004
Jak se vlastně prezentovat? (2.)
Stát ve svém oboru na vrcholu slávy? Být úspěšný v dnešní době, kde je všude plno konkurence, není jistě lehké.Víme, že tato problematika je nadmíru složitá. V tomto článku se nabízí zajímavý seminář, který pořádá společnost BVV a.s.

Nyní nám můžete zavolat zdarma.

  • 27.02.2004
Nyní nám můžete zavolat zdarma.
Faktor Light jde pionýrskou cestou P2P (peer-to-peer) telefonie. Již nyní se dovoláte obchodníkům po internetovém připojení bez dalších poplatků. Zda se jedná o vzdálenost Brno- Brno nebo Praha-Čína často není poznat. Pořiďte si takový systém také. Proč ne? Software zdarma, zvuková karta, repro, mikrofon......
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933