Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Něco málo z mé praxe. O elektroinstalačních pancéřových trubkách jsem se toho na střední škole moc nedozvěděl. Občas nějaká zmínka nebo vylistováno v technickém katalogu. Ony pancéřové trubky už asi nejsou tak frekventované jako kdysi. Za to jako ...

První odborná učebna Schrack v Rožnově pod Radhoštěm


Document Actions
První odborná učebna Schrack v Rožnově pod Radhoštěm
Doba, kdy bylo vše řízeno jedinou spravedlivou vládou, je pryč. Spolu s ní vznikl velký, doposud existující problém s financováním odborného školství. Všichni víme, že perioda příchodu nových technologií se stále zkracuje a prosadit je konvenčním způsobem do učebních osnov není prakticky možné. Učiliště v České republice potřebují příslušné odborné sponzory. Elektrotechnické učiliště v Rožnově slavnostně otevřelo odbornou silnoproudou učebnu s podporou společnosti SCHRACK Technik ...
Tým portálu Elektrika, ze dne: 2.10.2019
reklama



Rožnov pod Radhoštěm je město vyhlášené výrobou elektroniky díky legendárnímu podniku Tesla. Na začátku školního roku 2019-20 se uskutečnilo slavnostní otevření učebny v nově rekonstruované budově praktického vyučování Střední školy informatiky, elektrotechniky a řemesel.

Událost zahájil Miroslav Trefil, ředitel školy. Připomněl dnešní důležitost technických oborů vzhledem k technologickému vývoji a strmému vývoji technologií.




Popsal celorepublikově známou problematiku odborného školství. A jako ostatní podobné ústavy si i tato škola musí s odborným vybavením poradit sama. O tom, že je vše o lidech a vztazích, potvrzuje ve svém sdělení i Karel Sekyra, zástupce ředitele pro praktické vyučování.  Na tuto událost přijel z Prahy i Marek Zacios, ředitel společnosti Schrack Technik, která dodala potřebné učební technologie.

Otvíraná učebna je zaměřena na instalační elektrotechniku. Již z chodby, rychlými pohledy bylo toto zaměření patrné. Zbytek popsal Josef Volek, učitel odborné výuky.  Podle objevených artefaktů se zde žáci naučí pracovat s právě nastupujícími standardy v elektroinstalacích, ale i dostávají prostor obdivovat legendární materiály. 

A tak byla otevřena nová učebna ...

Více reportáží o SCHRACK Technik zde!
Katalogy SCHRACK Technik k okamžitému prohlížení zde!

 

Pravidelný sobotní přehled novinek a bonusů
z celého portálu Elektrika získáte přihlášením

 

 

Diskutující k tomuto článku

  ... a další (počet diskutujících: 6)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

Schrack Technik spol. s r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
Společnost Schrack je známá nejenom svým sortimentem, ale také jako pořadatel nejrůznějších promo akcí pro své zákazníky. Záběr je opravdu široký, a tak zatímco klidnější povahy s dětmi se mohou zúčastnit dětských dnů, ti adrenalinově závislí mají na výběr od jízdy na raftu, přes horská kola, lanové centrum, fotbalové turnaje až třeba po vodní lyžování. A na podzim je čas na Schrackiádu …
Pojďme se krátce podívat tam, kde se dnes vychovávají budoucí elektrotechnici. Jaké mají dispozice k úspěšnému studiu elektrotechnického oboru? V jakém prostředí se pohybuje dnešní elektrikářský žák, učeň a student?
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933