Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: CHOMUTOV: První hromosvodní centrum v Česku! (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 6.02.2008
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

CHOMUTOV: První hromosvodní centrum v Česku!


CHOMUTOV: První hromosvodní centrum v Česku!
První hromosvodní centrum v Česku a slavnostní přestřižení kulatiny! Dne 31.1. 2008 se v Chomutově konalo otevření Centra praktického vzdělávání hromosvodářů a elektrotechniků. Toto centrum vybudovala firma Luma Plus za významné podpory firmy DEHN+SÖHNE, jejíž výrobky v České republice distribuuje.
Tým portálu Elektrika, ze dne: 6.02.2008

První praktické středisko určené k výuce problematiky ochrany před bleskem a přepětím bylo otevřeno 31.1.2008 v chomutovském elektrotechnickém učilišti. Vzniklo za spolupráce společnosti Luma Plus, Dehn+Soehne a SOUE Chomutov.

V tomto centru budou probíhat kurzy praktické výuky pro všechny zájemce, školení bude probíhat ve spolupráci s L.P.elektro, další informace zúčastnění uvolní po vyhodnocení  zkušebního provozu, který by měl být ukončen  začátkem března.
 Za ideou vzniku centra stojí dlouholeté zkušenosti z realizací ochrany před bleskem, všech zúčastněných.
Za firmu Luma Plus spol. s r.o. Dalibor Šalanský, Lumír Zeman a Martin Sklenička. Za DEHN +SÖHNE ČR Jan Hájek, Jaroslava Gregořicová a Jiří Kutáč. S maximální podporou se zřízení tohoto centra setkalo u Petera Respondka, který řídí zahraniční aktivity firmy DEHN +SÖHNE.

Zeptali jsme se Dalibora Šalanského a Jana Hájka ...
Kdy vlastně vznikla myšlenka pro vznik tohoto centra?
Hájek/Šalanský: V průběhu naší práce na seriálu Tipy Triky respektive na První elektronické KníŠce o ochraně před bleskem a přepětím, jsme se zcela běžně setkávali s velmi nešťastnými realizacemi ochrany před bleskem.
Lidé se nás ptali na detaily, která nám připadají zcela samozřejmé.

Zájemci zde naleznou všechny způsoby aplikace vnější ochrany přímo na praktických ukázkách modelů střešní krytiny. Budou mít možnost demontáže a následného připevnění tak, aby získali technické podvědomí o konstrukci a uplatnění technických předpisů v praxi.

Na slavnostní otevření se sjeli odborníci z celé republiky a také Peter Respondek a Peter Zahlman (šéf vývoje  DS) zástupci partnerské firmy Dehn+Soehne z německého Neumarktu.

Na slavnostní okamžik přestřižení FeZn kulatiny se můžete podívat zde v našem záznamu!

 

Pokud vás zajímají další záběry pokračujte tudy pro 17 fotografií!

TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.