Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje

První elektronická KníŠka o ochraně před bleskem


Document Actions
První elektronická KníŠka o ochraně před bleskem
O knížce "kníšce" se dozvíte více zde. Elektronická KníŠka o ochraně před bleskem a přepětím je opravdu velmi dobrou publikací na trhu zvláště pokud vezmeme poměr kvalita vůči ceně. Zde také naleznete možnost jejího stažení ve formátu pdf!
Jiří Macháček, ze dne: 10.04.2007

V několika pracovních verzích jsem měl možnost pročíst novou elektronickou publikaci Jana Hájka a Dalibora Šalanského "První elektronická KníŠka o ochraně před bleskem". Na AMPERu 2007 byla slavnostně pokřtěna v prostorách vydavatelství FCC Public.

Po otevření asi dvanáctimegového pdf se objeví úvodní editorial, o který se postaral šéfredaktor časopisu ELEKTRO Jiří Kohutka. Ti, kteří znají "Tipy a triky" (vyšly v časopise ELEKTRO a na Elektrika.cz), ví, že se staly v loňském roce velmi populárním čtivem.

I když se nepředpokládá, že by elektronické knížky zvítězily nad knížkami papírovými, stále mají něco navíc. Tím je snadná distribuce a možnost rychlého prohledávání ...
Oba autoři se pohybují v praxi mezi elektrikáři, čehož úspěšně využili v publikaci a Jan Hájek s nimi navíc pilně diskutuje v diskuzích tohoto portálu. Také prozradím na Jana Hájka, že jeho pomoc se neomezuje pouze na poradeství po telefonu, pokud mu čas vystačí je velice aktivní i prostřednictvím Skype.

Čtu knihy výhradně papírové, to proto abych je mohl popsat poznámkami. Například proti časopisové verzi přináší předmluvu, vycházející z excelentní přednášky Jana Hájka na střetnutí elektrotechniků 8.2. 2007 v Brně s názvem "Ochrana před bleskem za posledních pár set let". Navíc obsahuje podstatně více obrázků a schémat, pro které se v časopisových verzích již nenašel prostor.
A tak i tato KníŠka pravděpodobně bude v některých částech vytištěna a počmrkána.


 

Na konci dokumentu si můžete všimnout části věnované internetovým diskuzím, z kterých vycházely požadavky na jednotlivé díly. Tento materiál je určen pro odborníky, kteří chtějí další informace na doplnění svého odborného rozhledu. Články jsou velmi vhodně doplněny názornými ukázkami na fotografiích, popřípadě v perokresbách. Nechybí i vysvětlující tabulky a výpočty. Publicitu jí zajišťuje časopis ELEKTRO a tento portál. Zde je také možnost knihu stáhnout!

Závěr:
Publikace má 102 stran. Její snazší adresa
je http://elektrika.cz/kniska a její velikost je cca 12MB v pdf formátu. Lze stáhnout na níže uvedeném odkazu. (Pro nepřihlášené stačí opsat antispamový kód z obrázku do políčka).

 
 


 

TEXT Z OBLASTÍ



FIREMNÍ TIPY
Jaké problémy mohou nastat při tvorbě projektových dokumentací hromosvodu pro rodinné domy? Je časté, že nízká kvalita dokumentace komplikuje práci realizovních firem? Co obvykle chybí v těchto nedostatečných projektech? Jak důležitá je analýza rizik v projektování hromosvodů? Co všechno by měla obsahovat kvalitní technická zpráva? Je pravda, že někteří lidé nevědí, jak by měla správná dokumentace vypadat, a jsou spokojení jen s několika listy papíru? Jaký rozdíl je mezi zkušenými projektanty a těmi, kteří "podvádějí" v projektování? Co všechno zahrnuje dobře vypracovaný projekt hromosvodu a uzemnění?
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933