Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: Systémovou instalaci ABB-free@home propojíte se střídačem REACT (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 7.11.2018
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

Systémovou instalaci ABB-free@home propojíte se střídačem REACT


Systémovou instalaci ABB-free@home propojíte se střídačem REACT
Systémovou instalaci ABB-free@home zná většina z nás. Nyní společnost ABB představila bezdrátové komunikační rozhraní ABB-free@home a střídače REACT. Jedná se o instalaci ABB-free@home, což je inteligentní elektroinstalace a momentálně nabízíme možnost spojení se systémem REACT, což jsou solární panely a možnost využívání těchto dvou technologií dohromady. Propojení přes wifi, propojení obou dvou modulů a využívání dvou funkcionalit v jedné aplikaci v rámci chytré instalace.
Tým portálu Elektrika, ze dne: 7.11.2018




Systémovou instalaci ABB-free@home zná většina z nás. Nyní společnost ABB představila bezdrátové komunikační rozhraní ABB-free@home a střídače REACT.



Textový přepis mluveného slova rozhovoru ...


Petr Mašek, Produktový specialista, ABB-free@home
Jedná se o instalaci ABB-free@home, což je inteligentní elektroinstalace a momentálně nabízíme možnost spojení se systémem REACT, což jsou solární panely a možnost využívání těchto dvou technologií dohromady. Propojení přes wifi, propojení obou dvou modulů a využívání dvou funkcionalit v jedné aplikaci v rámci chytré instalace.


Pojďme se nejdříve podívat co je ABB REACT a co dokáže.

Marek Bárky, CEO and Chairman of the board, NERVO s.r.o.
ABB REACT je jednofázový měnič, jsou v něm implementované 3 baterie, 2,4 a 6 kW.

Jak zařízení prakticky funguje?


Vítězslav Rosík, Produktový specialista, ABB REACT
Střídač vyrobí elektrickou energii z fotovoltaických panelů, vyrobí AC složku, kterou pošle do jedné fáze v domácnosti. Případně přetoky umí ukládat do baterového uložiště. Abychom zabránili přetokům, existuje tzv. Smart Meters, který je vedle elektroměru a ten říká střídači přes komunikační kabel jestli je přetok, nebo jestli je spotřeba a podle toho se střídač chová nebo i přijímá energii ze sítě.

A nyní ke kontrole a ovládání samotného střídače.

Marek Bárky, CEO and Chairman of the board, NERVO s.r.o.
ABB REACT lze kontrolovat na rozhraní svého mobilního zařízení, na svém počítači, my jako firma, která implementujeme tato zařízení, tak jsme schopni zařízení monitorovat i na dálku a samozřejmě, že jsme schopni i nějakým způsobem produkt ovládat.



A protože se jedná o bezdrátovou komunikaci, co kybernetická bezpečnost?

Petr Mašek, Produktový specialista, ABB-free@home
V tuto chvíli je na kybernetickou bezpečnost brán velký zřetel, ale máme systém zabezpečený 4 hesly, který by se do systému mohl útočník probojovat, takže kompletně celý systém ovládání zabezpečení certifikátem a prakticky není možné se do něj nabourat z okolního světa.


Jak celý komplet vidí reálný uživatel?


Petr Martásek, uživatel systému
Systém, který používá free@home slouží k tomu, aby ovládal jednotlivé prvky žaluzie, topení, světla a pod. Jedná se v podstatě o technickou praktickou záležitost domácnosti, tak tam nemám obavu z toho, že by mě to nějakým způsobem mohlo ohrozit tak, že by se mi naboural do systému, tím by mi mohl zavřít žaluzii nebo rozsvítit světlo, ale to je všechno.




Pokud vás problematika propojení střídače REACT  a systémové instalace ABB-free@home zajímá podrobněji,
doporučujeme navštívit webové stránky
www.abb.cz/nizke-napeti


TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
ABB s.r.o., Elektro-Praga Jablonec - Resslova 3, Jablonec nad Nisou - 483 364 561 - epj.jablonec@cz.abb.com

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.