Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: Propojení ABB Welcome Midi a ABB-free@home (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 28.06.2019
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

Propojení ABB Welcome Midi a ABB-free@home


Propojení ABB Welcome Midi a ABB-free@home
Domovní zvonky a telefony v domovních elektroinstalacích vždy byly součástí elektroinstalace nízkého napětí i přes to, že jde o problematiku slaboproudu. Pro kvalifikovaného elektroinstalatéra bylo zapojení domovního komunikačního systému otázkou nahlédnutí do průvodní dokumentace. Dnes se situace začíná měnit. Systémových elektroinstalací přibývá a napojení aplikací dalších stran vyžaduje buď kompatibilitu již z výroby, nebo šikovnost montéra. V čem je ABB-free@home kompatibilní a v čem spojené nebo navázané?
Tým portálu Elektrika, ze dne: 28.06.2019


Na stánku ABB, tentokrát na téma domovní komunikace prostřednictvím ABB Welcome MIDI. Každý z nás domovní komunikaci používá v podobě zvonku, zvonkového tabla či videotelefonu, ale málokdo z nás uvažuje nad tím, že by propojil domovní komunikaci se systémovou instalací.



Textový přepis mluveného slova rozhovoru ...

Petr Mašek, Produktový specialista, ABB-free@home
ABB Welcome MIDI je systém domovních telefonů. Souvisí částečně s inteligentní instalací a je to tzv. domovní vrátník, kdy máme venkovní tablo, řídicí jednotku a vnitřní audio nebo videotelefon. Souvisí s přístupem do domu, takže je to první systém, který v domácnosti vidíte.

Spojení a kompatibilita s ABB-free@home, v čem je to kompatibilní a v čem je to spojené a na sebe navázané?
Petr Mašek, Produktový specialista, ABB-free@home
Kompatibilní hlavně, že je to sběrnicový systém, stejně jako inteligentní instalace, můžeme je s naším systémem spojit a v rámci sedmipalcového displeje dokážeme řídit systém dohromady. V rámci jednoho uceleného řešení můžete mít jak domovního vrátníka, tak inteligentní elektroinstalaci.
Typicky, z 90%,  když člověk pořizuje inteligentní elektroinstalaci, tak dokáže zahrnout i domovního vrátníka a používá ho. Je to první styl, jak vcházíme do domácnosti a pokud vejdeme, dokážeme udělat scénu, rozsvítit osvětlení na chodbě, případně když přijíždíme k domu, dokážeme pomocí aplikace otevřít bránu, udělat rozsvícení světla na příjezdové cestě… a další funkcionality, to jsou hlavní funkce systémů, které se dokážou kombinovat.

Podívejme se na to čistě teoreticky, že máme 2 osoby. Starou, která nepoužívá mobilní aplikace a naopak mladou, která je používá. Co pro 2 generace ABB Welcome MIDI má?
Petr Mašek, Produktový specialista, ABB-free@home
Jde to rozdělit na tyto 2 sekce. Pokud je člověk ve starších letech, dokáže systém ovládat jen telefony, podívá se do historie kdo mu zvoní, může se podívat jestli propásnul přístup do domu, pošťačka… a mladší generace může využít  mobilních telefonů jak android, tak IOS přístrojů, může se podívat v aplikaci ABB Welcome MIDI na to, kdo do systému přistupoval, může mu zazvonit na mobilní telefon a vidět v reálném čase co se před domem děje. To je velká výhoda novějších systémů a systémů, které jsou po IP propojení v domácnosti po Wifi.

Co má uživatel pokud se rozhodne, že by chtěl něco takového, ale ještě neví co.
Petr Mašek, Produktový specialista, ABB-free@home
Pokud má zákazník nápad, vymyslel si něco do své nové domácnosti, určitě ať kontaktuje nás přes webové stránky či kontaktní centrum a my mu poradíme s návrhem instalace, popřípadě ho přesměrujeme na vycvičené elektromontéry, které máme proškolené a máme seznam elektromontérů, kteří dokáží systém jak navhrnout, nainstalovat i naprogramovat. Takže určitě se nebráníme žádnému řešení a člověku dokážeme poradit.

Pokud jste vlastníkem systémové instalace, to by byla škoda, kdybyste neměli propojenou domovní komunikaci se systémem. A věřte, že alternativ je strašně moc. Poraďte se s odborníky v ABB.

Katalogový dodatek novinek ABB 2019 prohlížejte a prohledávejte zde!


SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
ABB s.r.o. - Sokolovská 84-86, Praha 8 - 222 832 111 - info@cz.abb.com

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.