Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: Projektování požárně bezpečnostních zařízení (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 7.11.2007
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

Projektování požárně bezpečnostních zařízení


Projektování požárně bezpečnostních zařízení
Kdo se považuje za výrobce v případě, že je vyhrazené požární bezpečnostní zařízení tvořeno hlavními funkčními komponenty 2 a více různých výrobců? ... co říká Vyhláška č. 246 "O stanovení podmínek požární bezpečnosti a výkonu státního požárního dozoru " ...
Josef Honzík, ze dne: 7.11.2007

§5 Projektování požárně bezpečnostních zařízení

(4) Je-li vyhrazené požární bezpečnostní zařízení tvořeno hlavními funkčními komponenty 2 a více různých výrobců, považuje se za výrobce osoba, která navrhla toto zařízení jako celek k zajištění požadované požárně bezpečnostní funkce (§7 odst. 7).
(Josef Honzík poznamenává ...
- To znamená, že tato osoba by měla vyhotovit i prohlášení o shodě ve smyslu zákona č. 22/97 Sb. v platném znění. Je proto lepší používat výrobky od jednoho výrobce pro celé požárně bezpečnostní zařízení).

(5) Projektování vyhrazených požárně bezpečnostních zařízení se zabezpečuje prostřednictvím osoby způsobilé pro tuto činnost, která získala oprávnění k projektové činnosti podle zvláštního právního předpisu 11). V případě, že je projektován konkrétní typ vyhrazeného požárně bezpečnostního zařízení, musí být splněny i požadavky uvedené v § 10 odst. 2.

-------------
11) Zákon č. 360/1992 Sb. o výkonu povolání autorizovaných architektů a o výkonu povolání autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě, ve znění zákona č. 164/1993 Sb., zákona č. 275/1994 Sb. A zákona č.. 276/1994 Sb.
(Josef Honzík poznamenává ...
-projektování vyhrazených požárně bezpečnostních zařízení smí tedy dělat jen autorizovaný projektant. Mimoto tento projektant musí potvrzení od výrobce tohoto zařízení, že byl k jeho projektování proškolen.)



Přednáška je v celé verzi součástí
"Sborníku přednášek LPE číslo 24",
 který lze objednat za cenu 220-Kč (naši čtenáři mají poštovné a balné zdarma).

Objednávku lze pohodlně vyřídit níže uvedeným formulářem.

TEXT Z OBLASTÍ

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.