Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: Projekt Materiály pro nové tisíciletí (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 24.02.2015
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

Projekt Materiály pro nové tisíciletí


Projekt Materiály pro nové tisíciletí
Projekt Materiály pro nové tisíciletí, který skončil v uplynulém roce, byl zaměřen na popularizaci vědecko-výzkumné činnosti v oblastech výzkumu kosmu, termojaderné fúze a materiálového výzkumu. Základním cílem projektu bylo vytvořit takové podmínky v oblasti popularizace vědy a výzkumu, aby se tyto obory staly do budoucna pro talentované žáky a studenty atraktivní. Kolik dětí projekt oslovil a jak se mu dařilo naplňovat své cíle? To nám na AMPERu 2014 prozradila jeho koordinátorka Jana Moravská.
Tým portálu Elektrika, ze dne: 24.02.2015


V průběhu realizace projektu Materiály pro nové tisíciletí od července 2012 do konce června 2014 realizovali organizátoři množství aktivit s cílem zvýšit zájem o studium a budoucí povolání v oblastech výzkumu kosmu, termojaderné fúze a materiálového výzkumu. V rámci projektu proběhla řada přednášek, dnů otevřených dveří, výstav a sympozií, vycházel popularizační čtvrtletník a vznikaly popularizační filmy. Jak projekt zhodnotila jeho koordinátorka?



Krátce o společnosti Vítkovice – výzkum a vývoj – technické aplikace
Společnost Vítkovice – výzkum a vývoj – technické aplikace  je společností zabývající se výzkumně vývojovou činností. Zaměřuje se především na aplikaci nových poznatků v oblasti průmyslové výroby hutních produktů, zejména materiálů se zvýšenou životností pro náročné použití v oblasti nástrojových ocelí, a to jak pro práci za tepla tak studena, dále pak magneticky měkkých ocelí a materiálů pro jadernou energetiku. Společnost je držitelem certifikátu ISO 9001:2010 na oblast výzkumu a vývoje.
TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.