Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: Produktový katalog MURR ELEKTRONIK 2019 (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 9.04.2019
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

Produktový katalog MURR ELEKTRONIK 2019


Produktový katalog MURR ELEKTRONIK 2019
Katalog, ať je již v jakékoliv formě, je velice dobrou pomůckou nejen pro nákup, ale především proto, abychom zjistili existující možnosti. Zvláště pokud si máte vybírat z více než 65 tisíc položek jako v případě tohoto výrobce. MURR ELEKTRONIK je svými produkty typický tím, že vyráběnými elektrotechnickými prvky zasahuje několik průmyslových odvětví. Je pak na samotném odborníkovi, kterou variantu, v jakých kombinacích zvolí, pro jaké prostředí a jaký systém navrhuje. Patrně osudem každé osoby znalé s vyšší kvalifikací je nutnost mít přehled nad možnostmi ...
Igor Nováček, ze dne: 9.04.2019



Produktový katalog MURR ELEKTRONIK 2019 patří mezi ty obří katalogy, které kdy u nás byly. Myslím tedy ty jazykově lokalizované. Anglicky nebo německy psaných je mnoho. Ovšem ne každé značce se vyplatí takový objem překládat. V Česku vím hned o několika dodavatelích, kteří jsou přesvědčení, že jejich zákazníci všichni mluví cizím jazykem. V případě MURR ELEKTRONIK to neplatí. Katalog je obří a česky!

Pro více informací kliknout!


Provedení katalogu
Pokud jde o obří katalog, pak lze očekávat i pevný hřbet. V tomto případě jsou i pevné, silné desky. Na první pohled vidíme, že jde při běžném používání prakticky o nezničitelné provedení. Počet stránek se mi počítat nechtělo. Číslování je dle kapitol, nikolik sekvenční. Ale představte si formát A4, široký 45 mm a vážící cca 2,6kg!

Pro více informací kliknout!


Co v katalogu nalezneme?
Celý sortiment je rozdělen do čtyřech sekcí, ve kterých naleznete asi toto:

  • Elektronika v rozvaděči
    transformátory, transformátorové zdroje, spínané zdroje, UPS systémy, vyrovnávací moduly, redundantní moduly, inteligentní distribuce proudu, měniče, usměrňovače, rozvaděčové síťové zásuvky, síťové filtry, odrušovací prvky, relé, bezpečnostní relé, optočleny/ polovodiče, switches, aktivní a pasivní zpracování signálu, držáky eurokaret, ovládací moduly ...
  • Rozhraní
    panelová rozhraní, rozvaděčová rozhraní, průchodkové systémy, hybridní sběrnicový kabel, světelné prvky, ovládací zařízení, modulární konektorové systémy (Modlink Vario), zátěžové konektory (Modlink Heavy)
  • Propojovací technika
    konektory, T-kusy, panelové průchodky, kruhové konektory, konektory pro sběrnicovou techniku, konektory pro Food & Beverage, mobile Applications, kruhové konektory M23 a Power, TPE serie-Severoamerický standard, ventilové konektory
  • I/O systémy
    Cube, MVK Metal, SOLID67, Impact67, O-Link Devices, Rozvaděč MASI, MASI instalace v zařízení, MASI instalační technika, pasivní rozbočovače (kovové a plastové)

Pro více informací kliknout!


Jak jsou v katalogu provedeny podrobnosti?
Skutečnost, že jde o katalog s velkým počtem stránek, ještě nemusí nutně vypovídat o správně využitém místě. Provedení katalogu je ale velmi povedené, faktické informace jednoznačně převládají nad fotografiemi. Každý produkt má tolik místa, kolik potřebuje, abychom se o něm dozvěděli všechna důležitá data. V úvodu kapitoly nalezneme popis a na stránkách konkrétních produktů pak například název, označení, fotografii, formu provedení (schéma zapojení, osazení kontaktů), typ kabelu, délka kabelu, technické údaje a objednací číslo.   

Můj závěr
Pokud bych měl slovně a stručně popsat tento informační materiál, pak asi něco jako "produktová automatizační bible produktů, které jsou certifikované pro celosvětové použití". V tom je bezesporu velká výhoda při navrhování a následné realizaci zařízení. S kolegy se stále neshodujeme, zda je vhodnější papírové nebo pdf provedení. Každý z nás má v určitou chvíli zcela jinou potřebu a tak mít k dispozici obě verze, není od věci.

Katalog MURR ELEKTRONIK 2019 lze prohledávat a prohlížet online zde!




TEXT Z OBLASTÍ

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.