Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Něco málo z mé praxe. O elektroinstalačních pancéřových trubkách jsem se toho na střední škole moc nedozvěděl. Občas nějaká zmínka nebo vylistováno v technickém katalogu. Ony pancéřové trubky už asi nejsou tak frekventované jako kdysi. Za to jako ...

Proč je neuspořádaná kabeláž nazývaná právem hroznou instalací?


Document Actions
Proč je neuspořádaná kabeláž nazývaná právem hroznou instalací?
Všichni víme, že soukromí je soukromí. V soukromí si může každý páchat tolik, co mu zákon a jeho svědomí povolí. A tak pokud navštívíte své přátele můžete jim pouze sdělit svůj názor. V této oblasti se toho asi moc nezmění. Můžeme v takovém případě tvrdit "jaká půda, takový majitel"? A pokud se podíváme do svých řad, nemá někdo podobnou džungli na své půdě také?
Autorský článek, ze dne: 19.07.2007
reklama


Všichni víme, že soukromí je soukromí. V soukromí si může každý páchat tolik, co mu zákon a jeho svědomí povolí. A tak pokud navštívíte své přátele můžete jim pouze sdělit svůj názor.


Pro větší náhled kliknout!

Na mou poznámku o provedení této instalace se na mě autor obořil: "... o co jde? Nevidím v tom žádný problém!"
Přemýšlel jsem za který informační konec to vzít. Zasypat jej čísly norem? Ano, to je obvyklý zvyk některých revizních techniků, kteří na spotřebitele začnou sypat čísla ČSN. Pokud je spotřebitel slabší povahy podobnou udičku spolkne a ustrašeně se vším souhlasí.
V tomto případě jsem měl proti sobě analytika, který nedělá nic pro nic za nic.

Pokud jsem chtěl uspět se svým názorem, musel jsem předložit konstruktivní fakta.


Pro větší náhled kliknout!

Musím se přiznat, že jsem pohořel. Všechny obvykle používané argumenty neobstály. Proto prosím čtenáře tohoto portálu o technickou radu jakými argumenty mohu osvětově působit na autory podobných instalací?

Pavel Novosedský (fotografie Martin Šedivý)

Prosím o radu v níže uvedené diskusi...

 

Pravidelný sobotní přehled novinek a bonusů
z celého portálu Elektrika získáte přihlášením

 

 

Diskutující k tomuto článku

  ... a další (počet diskutujících: 15)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT



FIREMNÍ TIPY
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Častou negativní zkušenost mají (nejen) elektrotechnici z přístupu stavebních úřadů. Nejedná se tentokrát o problém "tvrdohlavosti" úřadu, ale naopak o přílišnou benevolentnost, hraničící až s ignorací zákonných vyhlášek a nařízení. Zajímali jsme se tedy o zkušenosti se stavebními úřady a pohled odborníků na danou problematiku ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933