Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Svůj pohled na sousední megaveletrh Light+Building ve Frankfurtu popisuje český elektrikář. Nezůstává pouze u jednoho selfie o své přítomnosti v Německu a prozrazuje proč se vydal tak daleko. Čím ho to obohatilo? Jak se dívá na budoucnost veletržních ...
  • Pokud chceme studovat různé aspekty elektrických jevů, včetně teploty výbojů blesku, vlivu ionizace vzduchu a negativních účinků elektrického oblouku, pak se nabízí studium na VUT, ČVUT ... mnoho příležitostí k experimentům s různými kombinacemi ...

Kdy digitalizace odstraní posledního obchodníka?


Document Actions
Kdy digitalizace odstraní posledního obchodníka?
Hurá do digitálu! Zrušme obchodování, na sociálních sítích se to bez nich obejde. Vždyť stačí zaplatit a zakázky přichází samy! Skvělý servis a na jediné kliknutí. Ostatně měli bychom vše co lze outsourcovat. Nepotřebujeme nikoho. Virtuální asistentku, účetní, ekonoma, právníka, propagátora a nakonec ani toho obchodníka. Podle zvěstí nás čeká skvělý digitální, virtuální život, kdy nebudeme muset dělat nic a vše se zajistí jinými a samo se zobchoduje. Má to však drobné trhlinky ...
Miroslav Minařík, ze dne: 8.01.2020
reklama

Myslím, že stále ještě nejsem ideovou konzervou. S plně otevřenými senzory vnímám vše nové, ovšem zdaleka ne s takovým nadšením jako vidím kolem sebe. Hovořím o elektronickém obchodování v B2B. Ač se to nezdá pravděpodobné, objevují se na scéně zajímavé pokusy nového bezkontaktního stylu obchodování. Je asi pošetilé tvrdit, že je/není osobní přítomnost v mezifiremním obchodě nutná, ovšem domnívat se, že díky elektronickým možnostem jednoduše obchodníka škrtneme, je bez hlubšího zvážení cesta do "mlhoviny".

Osobně jsem zažil nespočet případů, kdy se dodavatel domnívá, že vše, co k rozhodnutí odběratelů stačí, je pěkná responsivní internetová prezentace a všechny konvenční obchodní souvislosti proběhnou elektronicky. Inu, proč ne. Možná je podobným testerům zatajena skutečnost, že v B2B jsou některé procesy stále jiné. 
Pro představu digitálního obchodování jsem se vydal reportážně za Pavlem Farou do Rokycan. Ten se problematikou obchodování zabývá hlouběji. A dodavatelsky!


Ale samozřejmě všichni hledáme nějaké zkratky k úspěchu. Kdo zkouší, je mu často odměnou cenná zkušenost neúspěchu. Kdo je bystrý a sleduje okolí, nemusí testovat to, co opravdu nefunguje a pouští se do testování něčeho zcela nového. 

Dobrý OSVČ elektrikář, revizní technik, projektant ... každý OSVČ, byť je odborníkem, vždy musí být i obchodníkem. A určitě se nespoléhá na to, jak to dělal před ním jeho táta, děda, co je normální nebo co je na sociálních sítích snadné. Každý jsme originál, tak proč se maskovat jako kopie obrovské řady konkurentů?



JAK SE DAŘÍ s
VIRTUÁLNÍMI SLUŽBAMI TOBĚ?
 

Pravidelný sobotní přehled novinek a bonusů
z celého portálu Elektrika získáte přihlášením

 

 

Diskutující k tomuto článku

  ... a další (počet diskutujících: 17)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT



FIREMNÍ TIPY
V přednášce na konferenci SOLID Team se Miroslav Záloha ze SUIP zmínil také o nutnosti a významu technické dokumentace při revizích. Přestože jsou běžné argumenty o ztrátě nebo zastarání dokumentace, zdůraznil, že legislativa, vládní nařízení a provozní bezpečnostní předpisy, jasně stanovují povinnost udržování a aktualizace technické dokumentace. Připomněl význam dokumentace pro správné provedení revize. Hlavním bodem bylo, že revizní technik musí nejen ... Více sledujte zde!
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Jaké problémy mohou nastat při tvorbě projektových dokumentací hromosvodu pro rodinné domy? Je časté, že nízká kvalita dokumentace komplikuje práci realizovních firem? Co obvykle chybí v těchto nedostatečných projektech? Jak důležitá je analýza rizik v projektování hromosvodů? Co všechno by měla obsahovat kvalitní technická zpráva? Je pravda, že někteří lidé nevědí, jak by měla správná dokumentace vypadat, a jsou spokojení jen s několika listy papíru? Jaký rozdíl je mezi zkušenými projektanty a těmi, kteří "podvádějí" v projektování? Co všechno zahrnuje dobře vypracovaný projekt hromosvodu a uzemnění?
Častou negativní zkušenost mají (nejen) elektrotechnici z přístupu stavebních úřadů. Nejedná se tentokrát o problém "tvrdohlavosti" úřadu, ale naopak o přílišnou benevolentnost, hraničící až s ignorací zákonných vyhlášek a nařízení. Zajímali jsme se tedy o zkušenosti se stavebními úřady a pohled odborníků na danou problematiku ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933