Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Svůj pohled na sousední megaveletrh Light+Building ve Frankfurtu popisuje český elektrikář. Nezůstává pouze u jednoho selfie o své přítomnosti v Německu a prozrazuje proč se vydal tak daleko. Čím ho to obohatilo? Jak se dívá na budoucnost veletržních ...
  • Pokud chceme studovat různé aspekty elektrických jevů, včetně teploty výbojů blesku, vlivu ionizace vzduchu a negativních účinků elektrického oblouku, pak se nabízí studium na VUT, ČVUT ... mnoho příležitostí k experimentům s různými kombinacemi ...

Témata pokrývající všechny uvedené oblastí

Zprávy

Control tech news 2-2003

  • 25.07.2003
Control tech news 2-2003
Kolínská společnost Control Tech vydává svůj letošní druhý bulletin. Aktivity firmy, frekvenční měniče, nové produkty, dokumentace, nový software.....

Opravdu není elektrikář jako elektrikář?

  • 21.07.2003
Opravdu není elektrikář jako elektrikář?
Lidé jsou různí, odborníci jsou také různí. Nikdo nemůže vědět úplně vše. Jak obyčejný spotřebitel pozná, že jej navštívil právě odborník, a ne "nedopečenec"? Má někdo nějaký námět, jak toto zjistit?

První rok činnosti České energetické asociace

  • 7.07.2003
První rok činnosti České energetické asociace
V tomto roce zahájila svou činnost ČESKÁ ENERGETICKÁ ASOCIACE, jejímž cílem je zlepšit komunikaci a informovanost jednotlivých subjektů v energetice ČR. Někomu se může zdát jeden cíl málo, ale není tomu tak.

Elektrotechnická unie České republiky.

  • 3.07.2003
Elektrotechnická unie České republiky.
Připravuje se transformace stávající SE HK ČR na Elektrotechnickou Unii ČR! Jaký cíl bude mít EUČR? Koho nyní sdružuje stávající ES?

BVV: Elektro na strojírenském veletrhu 2003 v Brně

  • 17.06.2003
BVV: Elektro na strojírenském veletrhu 2003 v Brně
45. Mezinárodní strojírenský veletrh 2003. Jubilejní 45.ročník MSV proběhne spolu s druhým ročníkem mezinárodního veletrhu Transport a Logistika 15. – 19. 9. 2003 v Brně. Víte, co lze letos očekávat?

Odstoupil cechmistr Chlup!

  • 28.05.2003
Odstoupil cechmistr Chlup!
Odstoupil jeden ze zakladatelů cechu Drahanské vrchoviny a její první cechmistr Bohumil Chlup. Proč odstoupil? Kdo nastoupí na jeho místo? Je běžné, že cechmistr odstoupí sám?

Pardubický ElektroFest 2003

  • 5.05.2003
Pardubický ElektroFest 2003
Přijďte si pro úplně nový katalog elektroinstalačního materiálu na CD! V loňském roce pořadatel výstav Elektra, Omnis a.s. spustil nový projekt ElektroFest. Jako první se konal v Liberci.....

BVV: Připravuje se 45. MSV

  • 21.03.2003
BVV: Připravuje se 45. MSV
Pod heslem „Technologie pro budoucnost“ proběhne na brněnském výstavišti ve dnech 15. až 19. září 2003 jubilejní 45. mezinárodní strojírenský veletrh. V té době uplyne právě 75 let od památné Výstavy soudobé kultury v Československu, která v roce 1928 velkoryse dokumentovala kulturní a hospodářské výsledky prvního desetiletí mladého státu a zahájila moderní éru brněnského výstavnictví.

Kudy na AMPER 2003? A co tam?

  • 18.03.2003
Kudy na AMPER 2003? A co tam?
Už se připravujete na letošní Amper (2003)? Víte, kde budou firmy, které vás zajímají? Víte, jak se na tento veletrh dostat? Kde parkovat?

O vzniku celorepublikové sekce elektro

  • 19.02.2003
O vzniku celorepublikové sekce elektro
Když začátkem devadesátých let minulého století vznikla možnost podnikat, vznikla i možnost pro podnikatele se sdružovat a to nejen za účelem podnikání ale i za účelem dosažení informací v technických, ekonomických a právních oblastech. Moudří podnikatelé těchto možností využili a nejen, že zakládali firmy ale zakládali i cechy, společenstva či svazy. V té době byl založen Elektrotechnický cech nejen v Liberci, ale i v jiných městech České republiky.

VIET 2003

  • 7.02.2003
VIET 2003
Mezinárodní odborný veletrh elektrotechniky, elektroniky, osvětlení, automatizace a přívodní techniky, od 30. září do 3. října 2003 na vídeňském výstavišti.

Dvacátá jubilejní ELEKTRA OLOMOUC

  • 4.02.2003
Dvacátá jubilejní ELEKTRA OLOMOUC
Ve dnech 11.-13. února 2003 se uskuteční na olomouckém Výstavišti Flora první díl série letošních veletrhů elektrotechniky, elektroniky a energetiky pod značkou Omnis – ELEKTRA OLOMOUC.

SCHRACK: Oznámení

  • 1.02.2003
SCHRACK: Oznámení
Rádi bychom Vás informovali o změně, ke které dochází v segmentu trhu s elektrotechnickými komponenty a IT. Týmy firem Schrack Energietechnik, spol. s r.o a....

Ceny elektřiny pro domácnosti v Maďarsku vzrostou

  • 22.01.2003
Ceny elektřiny pro domácnosti v Maďarsku vzrostou
Maďarská vláda oznámila růst cen elektrické energie pro maďarské domácnosti. Víte jak budou stoupat ceny energie u našich sousedů?

Nizozemská KPN Telecom u nás balí kufry

  • 21.01.2003
Nizozemská KPN Telecom u nás balí kufry
KPN Telecom prodejem ukončila aktivity v České republice spojené s provozem kabelové televize.
FIREMNÍ TIPY
Miroslav Záloha připomíná definici pracovního úrazu. Zapomíná se, že zaměstnavatel má povinnost objasnit příčinu a okolnosti pracovního úrazu a vést dokumentaci o všech pracovních úrazech. Dozvídáme se, ve kterých odvětvích vznikají pracovní úrazy nejčastěji. A zajímavý pohled je na dlouhodobé statistiky, které ukazují, kdy k nim dochází a kdo je tou nejohroženější skupinou. S podrobnostmi se seznamte zde!
Mnoho z nás zajímá, jak budou v budoucnu vypadat noví "kvalifikovaní". Jaké úrovně dovedností jsou potřebné pro různé druhy prací v elektrotechnice a kolik typů kvalifikací v elektrotechnice existuje? Kde hledat informace o konkrétní práci v elektrotechnice? Co umět a jaké dovednosti znát, k získání kvalifikaci "Elektromechanik pro elektroenergetická rozvodná zařízení"? Hlavně, že se v tom vyznáme! Sledujte zde ...
Víte, jaký je hlavní účel a význam rozdělení pracovních činností na profesní kvalifikace (PK) a úplné profesní kvalifikace (ÚPK) v rámci NSK? Jak jsou definovány kvalifikační a hodnoticí standardy a jaký mají vliv na proces získávání PK? Jaký je proces získání osvědčení o PK a jak se liší od způsobu uznávání odborných způsobilostí podle různých legislativních předpisů? Jak je určována kvalifikační úroveň jednotlivých odborných kompetencí a ...
Tušíte co je významem Národní soustavy kvalifikací NSK? A výrazy úplná profesní kvalifikaci ÚPK a profesní kvalifikace PK? Jak NSK pomáhá lidem získat oficiální uznání svých profesních dovedností, které byly nabity mimo formální vzdělávací systém? Jaké jsou hlavní rozdíly mezi ÚPK a PK ve vztahu k trhu práce a jak jsou tyto kvalifikace využívány zaměstnavateli? Dle průzkumu na tyto otázky zná z pracujících málokdo odpověď ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933