Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Domnívat se, že v dnešní době, při stále zvyšujícím se počtu technologií, by mohla původní elektroinstalace setrvat v podobě, kterou navrhl někdo v minulosti je utopie! Stačí změna uživatele prostoru a vznikají zcela jiné potřeby. Ano, drobnosti ...

Proč bývá konference SOLID tradičně plná a bude i on-line?


Document Actions
Proč bývá konference SOLID tradičně plná a bude i on-line?
Jaro každého roku je podobné. Málokdo stihá vše, co by stihnout chtěl. Kromě staveb, zakázek bývá pravidelně v tomto období mnoho výstav, veletrhů, konferencí, či pouhých setkání. Samozřejme se v tom objevuje ještě dozvuk webcastů a webinářů. Osobní setkání vedou, jako bysme tu neměli skoro dvouletou ukázku toho, co umí internet. Vypadá to však, že se odhaluje podstata, co my jako návštěvníci konference skutečně chceme. Málokoho skutečně zajímá, že je "jistič hranatý, kabel má dva konce, nebo že má společnost ISO". Proč je někde v Kulturním domě ve Šterberku stále plno? Je tu něco zdarma? Nebo oč jde?
Miroslav Minařík, ze dne: 15.05.2023



Úspěšné konference SOLID team mají dlouhou tradici. Na počátku stál Jiří Hemerka s Františkem Grossmanem. Ale tradice netrvá sama o sobě věčně. I ta záhy skončí, pokud se s ní nepracuje. Uspořádat konferenci je jednoduché. Uspořádat úspěšnou konferenci jednoduché vůbec není. Do určité míry je to alchymie, která se vymyká technickým postupům dle ČSN. Jde o správně volená témata v čase, výběr vhodných přednášejících, výběr místa pořádání konference, výběr občerstvení, možnost parkování, délku události ...? Ano, s tím vším se musí počítat a proměnných je ještě více.



Během roku absolvujeme mnoho seminářů, školení, výstav a konferencí. Na pocity, spokojenost, či představy se ptáme nejen samotných účastníků, ale i pořadatelů, přednášejících nebo vystavujících. Pokud bychom takové výsledky předhodili "AI" umělé inteligenci, určitě by nám vypadla úžasná událost! Ale pokud vím, zatím všichni konference pořádají na základě rozhodnutí člověka (tedy kromě jednoho distributora, který se AI pyšní).

Nepřehlédnutelné značky v předsálí ... OEZ, KOPOS, DEHN, HAKEL, GHV ...



Tuto konferenci jsem u záznamu pozorně sledoval. Od příprav, přednášejících, jejich připravenost, rétorický výkon, společenský kontakt až po chování posluchačů. Konference neměla přestávky. Což bylo především pro mě samotného (stojícího) docela utrpením, ovšem pro posluchače přesně to, proč přišli.



ON-LINE? Technicky je to už jen o připojení UTP kabelu. Vše potřebné na konferenci bývá.
Zbývá pouze si odpovědět, proč on-line. Všechny vstupy přednášejících svůj záznam mají. Účastníci si mohou přednášku kdykoliv poté poslechnout znovu. Proč tedy konference SOLID team nejsou již dávno přenášeny v reálném čase? Podobně jako u jiných pořadatelů i v tomto případě je celé kouzlo události v osobním setkání a odborné přednášky jsou tak trochu sekundární. S určitou nasdsázkou tvrdím, že jsou odborné přednášky "omluvenkou", proč se potkat s ostatními. :-) A to, jak z covidu dobře známe, není možné přes internet.



Závěr
Nikdy jsem se netajil tím, že neuznávám zdánlivé marketinkové "zkratky". Tím mám na mysli události typu "přijdi si pro odměnu, dáme ti lízátko, dostaneš certifikát, za odměnu tě budeme zasypávat našimi novinkami, dostaneš virtuální lajk ...". Za každým úspěchem stojí vždy lidská pozornost, čas strávený přípravou a organizací. Pokud se zeptáte třeba Jiřího Váni (PŠIS Nymburk), neodpoví určitě jinak. A je tomu tak i v případě Petra Létala (SOLID Team).





 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 1)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

Solid Team s.r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
Co to znamená mít "úplnou profesní kvalifikaci" a jak to souvisí s různými pracemi v elektrotechnice? Jak najít a pochopit informace o úplných profesních kvalifikacích v elektrotechnice? Co potřebuji k získání ÚPK, například jako "Elektrikář – silnoproud"? Jaké pracovní kvalifikace získat a jaké zkoušky složit, pro ÚPK? Co to znamená v praxi, když mám úplnou profesní kvalifikaci? Jaké práce mohu dělat a jaké ne?
Přehled obsahu a souvisejících okolností jarních konferencí ve Šternberku a Ostravě. Účastníci se dozví přehled aktuálních technických norem s komentářem, o možnostech použití umělé inteligence v praktické elektrotechnice, o pracovně právních vztazích při zaměstnávání svých odborných kolegů, jak se dá legálně pracovat za hranicemi a třeba také o podrobnostech řádu prohlídek a ...
Miroslav Záloha připomíná definici pracovního úrazu. Zapomíná se, že zaměstnavatel má povinnost objasnit příčinu a okolnosti pracovního úrazu a vést dokumentaci o všech pracovních úrazech. Dozvídáme se, ve kterých odvětvích vznikají pracovní úrazy nejčastěji. A zajímavý pohled je na dlouhodobé statistiky, které ukazují, kdy k nim dochází a kdo je tou nejohroženější skupinou. S podrobnostmi se seznamte zde!
Mnoho z nás zajímá, jak budou v budoucnu vypadat noví "kvalifikovaní". Jaké úrovně dovedností jsou potřebné pro různé druhy prací v elektrotechnice a kolik typů kvalifikací v elektrotechnice existuje? Kde hledat informace o konkrétní práci v elektrotechnice? Co umět a jaké dovednosti znát, k získání kvalifikaci "Elektromechanik pro elektroenergetická rozvodná zařízení"? Hlavně, že se v tom vyznáme! Sledujte zde ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933