Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: Příručka pro elektrikáře HAGER (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 3.04.2020
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

Příručka pro elektrikáře HAGER


Příručka pro elektrikáře HAGER
Malá, sympatická publikace v kroužkové vazbě se vleze i do pracovní vesty. Dobře poslouží jako malé opakování, nebo třeba i ukázka, co by měl dnešní elektrotechnik alespoň tušit. HAGER znovu vydal příručku, která obsahuje produktovou a osvětovou část. Dobrý způsob, jak mít stručný přehled a přitom se neutápět v objemných katalozích. Samozřejmě ten, kdo pracuje v kanceláři, nebo kdo má nyní home office, tak si vše prohlédne online, ovšem jsou i ti, kteří jsou v terénu i dnes ...
Vilém Gracias, ze dne: 3.04.2020



Jsou tomu čtyři roky co jsme s Pavlem Horským komentovali první vydání, které bylo brzy rozebráno. Příruček elektrikáře vyšlo mnoho. Každá je však zaměřená na jiné spektrum elektrotechniky. Je pošetilé se domnívat, že by snad existovala malá knížečka obsahující vše potřebné pro výkon praxe dnešního odborníka na elektroinstalace.




Verze A6 příručky s kroužkovou vazbou v tomto případě prozrazuje mnohé o produkci značky HAGER, tak by se to mohlo nazvat i minikatalogečkem, ke konci nalezneme informace, které uložené v hlavě označujeme za znalosti. Pokusím se stránky rychle prolistovat ...


Pro větší náhled kliknout!


Co objevíme?
Rozvaděčové systémy. Rozvodnice gamma, plast, 13-72 modulů. Rozvodnice cosmos, plast, 6-24 modulů. Rozvodnice golf, plast, 4-72 modulů. Rozvodnice volta, plast s plechovými dveřmi, 14-70 modulů. Modulové rozvodnice FW, třída izolace I, oceloplech, 36-252 modulů. Modulové rozvodnice FW, třída izolace II, oceloplech, 36-288 modulů. Svorkovnice a svorkovnicové bloky. Rozvaděčové skříně univers IP44/54, oceloplech, 36-660 modulů. Rozvodnice vector II, plast, 3-54 modulů. Rozvodnice orion plus, oceloplech nebo polyester, 20-296 modulů. Modulové přístroje. Jisticí modulové přístroje. Svodiče přepětí. Řadové a meziřadové hřebenové přípojnice. Pojistkové odpínače a odpojovače. Spínací a signalizační přístroje. Stykače. Spínací hodiny. Stmívače ...



Pro větší náhled kliknout!


Systémy pro ukládání vedení
Parapetní kanál z PVC tehalit.BRP. Hliníkový parapetní kanál tehalit.BRAP. Oceloplechový parapetní kanál tehalit.BRS. Elektroinstalační sloupky a pilířky tehalit.DA 200. Flexibilní systémy pro kanceláře. Soklové lišty tehalit.SL pro podlahovou instalaci. Soklové a parapetní kanály tehalit.GBD a tehalit. GBA Instalační kanály z PVC tehalit.LF. Propojovací kanály z tvrzeného PVC tehalit. DNG, tehalit.BAYA. Bezhalogenové propojovací kanály tehalit.HNG-V1, tehalit.HA7. 

Ale také ...
Nabíjecí stanice. Domovní elektroinstalační přístroje. Detektory pohybu a kouřové hlásiče. Domovní elektroinstalační přístroje lumina soul. Domovní elektroinstalační přístroje berker. Automatizace budov. 



Pro větší náhled kliknout!

Část Praktická příručka obsahuje
Svodiče přepětí charakteristické parametry. Vznik přepětí z atmosférických výbojů. Přepěťová ochrana Hager dle norem. Elektroinstalace v koupelnách. Úplné kryty dle ČSN EN 60670-24. Softwarová podpora. Rozvaděče pro venkovní použití a víceúčelové krytí. Druhy krytí IP. Symboly pro elektrická schémata. Kabely a vedení: tabulka zatížitelnosti. 

Komu se bude knížečka líbit
asi není zase tak moc těžké uhádnout. Po návštěvě několika firem mi byla jasná cílová skupina.

Příručku pro elektrikáře 2020 můžete prohlížet v redakční knihovně zde!

Další technické dokumenty HAGER online k prohlížení a prohledávání naleznete zde v redakční knihovně!


TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
Hager Electro s.r.o. - Pražská 238, Zdiby - 281 045 721 - info@hager.cz

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.