Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: Příprava norem (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 5.02.2008
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

Příprava norem


Příprava norem
Kolik pracovních skupin pracuje na přípravách? Víte kterými důležitými obchodními trendy se zabývají normy technické dokumentace? Informační struktury, dokumentace, grafické značky, dokumentační normy, současný stav a vývoj norem v oblasti IEC a ČSN ...
Josef Rýmus, ze dne: 5.02.2008

Technickou práci v IEC provádí asi 200 technických komisí a subkomisí a asi 700 pracovních skupin. Technické komise ve své působnosti vypracovávají technické dokumenty se specifickým zaměřením a ty se potom předkládají národním komitétům (členům IEC) k hlasování s cílem jejich schválení jako mezinárodní normy. Celkově se na technické práci IEC podílí asi 10 000 odborníků na celém světě.

Prostředí
Normy technické dokumentace, které vyvinula a které připravuje IEC se zabývají důležitými obchodními trendy, z nichž vyplývá zejména:

Další souvislosti naleznete v níže uvedených souvislostech nebo přímo ve sborníku!

 

 

ESiCCO Plzeň zajišťuje mezinárodní spolupráci IEC pro ČR a následné zavádění mezinárodních resp. evropských norem do soustavy ČSN a je zpracovatelem relevantních úkolů TN.
Tento příspěvek je souhrnem činnosti a výsledků technické komise IEC TC 3, která patří k nejstarším komisím v historii IEC a jejím posláním je příprava a tvorba mezinárodních norem a publikací v oblasti „Informační struktury, dokumentace a grafické značky“.
Z pohledu české normalizace a nutnosti aplikace těchto norem je zapotřebí, aby v souvislosti s uváděným nárůstem požadavků, věnovaly české firmy projekční, výrobní nebo dodavatelské sféry ve svém obchodním zájmu pro nastávající časové údobí zvláštní pozornost problematice (kvalitě) zhotovování potřebných dokumentů a dokumentace.


Přednáška je v celé verzi součástí
"Sborníku přednášek LPE číslo 24",
 který lze objednat za cenu 220-Kč (naši čtenáři mají poštovné a balné zdarma).

TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
LPE s.r.o. - Nad Přehradou 2, Brno - -

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.