Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: PRAKAB: Katalog Kabelové systémy s funkční schopností při požáru (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 21.10.2015
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

PRAKAB: Katalog Kabelové systémy s funkční schopností při požáru


PRAKAB: Katalog Kabelové systémy s funkční schopností při požáru
Navrhujete projekční dokumentaci s funkční schopností vést energii při požáru? Pak rozhodně není jedno, které prvky vyberete. Katalog Kabelové systémy s funkční schopností při požáru vám napoví, které typy kabelů z produkce Prakab můžete použít, a jaké jsou související použitelné normové konstrukce různých ověřených výrobců. Tento technický sešit lze požadovat za jednoduchý přehledový rozcestník.
Miroslav Minařík, ze dne: 21.10.2015



Pražská kabelovna je českou renomovanou značkou, ve které se nyní "hnuly kry". Prakab s OBO Bettermann sice pořádá společné semináře již delší dobu, ovšem až s příchodem Jiřího Váši a Jana Nováka jsme se o Prakabu dozvěděli více než z doslechu.



Provedení katalogu
Na zhruba 50 stranách lakovaného barevného papíru nalezneme veškeré technické informace k návrhu a objednání produktů Prakab. Překvapením je systém rozložení informací. Protože jde o katalog zaměřený na funkčnost při požáru, jsou informace předloženy jinak.

Pro každou kapitolu Prakab uvádí konkrétní typy kabelů a související použitelné normové konstrukce různých ověřených výrobců (OBO Bettermann, HL Systém, TOP Servis, Arkys, Cablofil, Kopos, Hilti, Solace, Baks, Vergokan, C.E.S., Schneider, Niedax, PUK).

Při návrhu konstrukcí, ve kterých se bere na zřetel požární bezpečnost a funkčnost, nelze navrhovat jakýsi mišmaš typu "co dům dá". Musí jít o ověřené série výrobků, které tvoří sladěné celky. A právě ty jsou ve stručnosti shrnuty v tomto katalogu.


Pro větší náhled klikněte!

Co v katalogu nalezneme?

Pro větší náhled klikněte!

Protože se v tomto technickém sešitě nemůžeme z důvodu velkého objemu dozvědět podrobnosti o všech sestavách předkládaných výrobců, je potřeba si u jednotlivých výrobců zažádat o bližší technické podrobnosti.

Koho katalog osloví
Nebojím se tvrdit, že výlučně projektanty navrhující průmyslové celky.
TEXT Z OBLASTÍ

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.