Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: Příručka pro projektování, montáže a revize v oblasti EMC (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 15.07.2000
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

Příručka pro projektování, montáže a revize v oblasti EMC


...již v první části se setkáte s slovníkem pojmů....
Jaroslav Borovec, ze dne: 15.07.2000

Dostala se mi do rukou publikace firmy Saltek označená " Katalog Příručka". Přiznám se, že o přepěťových ochranách toho sám vím, řekněme "o něco víc", ovšem přes to všechno si tuto publikaci nechám blízko (tedy po ruce).

Vše je přehledné a již v první části se setkáte s slovníkem pojmů, což je část, která se "omílá" do nekonečna a stále málo. Způsoby vzniku přepětí asi brzy zveřejníme na Elektrice, protože opět málokdo tuší jak. Dále pak následují principy ochran proti pulznímu přepětí a legislativa ochran obecně. Že v sousedním Německu se dívají na aplikování ochran proti přepětí trošku jinak to někteří již víme. I u nás některé pojišťovny přihlíží při pojišťování k správnému použití ochran a následně zohledňují pojišťovací poplatky. Dále naleznete přehledná schémata zapojeni v sítích TN-C, TN-S, TT a IT. Koordinace těchto ochran s proudovými chrániči. 

Jsou zde také přehledně do katalogové formy popsány produkty Saltek.

TEXT Z OBLASTÍ

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.