Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Poselství laickým provozovatelům elektroinstalací! Elektrické zásuvky mohou vypadat bezproblémově, ale jejich oprava má svá pravidla. V českém právním systému platí zákon č. 250/2021 Sb., který vymezuje pravidla pro práci s technickými zařízeními ...
  • Koho kdy samotného napadlo jaké preventivní opatření by elektromontéři a elektroúdržbáři měli provádět, aby předešli úrazům při používání ručního nářadí? Asi nikdy a nikoho, tedy vyjma bezpečáka. Ten naopak přesně ví, jaké příčiny nejčastěji vedou k ...

Pozoruhodný showroom Foxtrotu v Brně


Document Actions
Článek
Každý si předváděcí místnost představí po svém. Pokud mluvíme o PLC, respektive o Foxtrotu, pak nás asi všechny napadne spousta blikajících LEDek v rozvaděči. Ano i to je součástí showroomu, nového prezentačního místa v Brně. TECO využilo partnerství s asociací barmanů a vytvořilo pozoruhodné místo, kde se bude scházet mnoho lidí a to nejen kvůli Foxtrotu.
Miroslav Minařík, ze dne: 24.05.2017


Loni jsme v brněnské Líšni natáčeli při montážích Radka Červeného (ELEKTRIKABRNO s.r.o.) protahovací pera Canfor v bývalém místním divadle. Tehdy nás nenapadlo se zeptat o jakou rekonstrukci jde. Před revolucí byl v objektu sklad drogerie. Dnes se tu rýsuje centrum České barmanské asociace.

Pro větší náhled kliknout!

Při mé druhé návštěvě, kdy jsem sledoval školení Foxtrotu, jsem rekonstruované prostory prošel a byl opravdu překvapen.

 
Pro větší náhled kliknout!


Co s tím má TECO a Foxtrot společného?

Samozřejmě řízení celého objektu je založeno na sběrnici CIB, tedy na Foxtrotu. Pokud uvádím řízení "celého objektu", pak jsem se nevyjádřil přesně a konkrétně. Foxtrot má pod kontrolou osvětlení, zónové vytápění, LED osvětlení, audio a video, scénické osvětlení. Na systém je napojena EPS certifikovaná komunikace a vše provázáno s Jablotronem. Pro zasvěcené bude tato budova praktickou ukázkou jak řešit některé aplikace.

Je snad v Brně málo prezentačních míst?
I v Brně se s administrativními prostory "roztrhl pytel". Dnes je kanceláří několikanásobně víc než samotná poptávka. Pro oblast B2B je centrum města skoro zakázaná zóna, proto jsou městské periferie stále žádanější. Proto je důležité si při uvahách kam svůj ukázkový systém umístit položit otázku, za jakých okolností se v daném objektu mohou objevit ti, které chceme oslovit.


Trošku mne zarazila myšlenka na parkování v ulici,není žádná velká plocha, která by odpovídala počtu parkovacích míst na počet osob, které se do objektu vejdou. Byl jsem ujištěn, že pokud by se pořádala tak velká událost, parkování je vyřešeno. Na standardní provoz návštěvníků je parkovacích míst dost.

V den mé návštěvy se zde pořádalo školení Foxtrotu, aby se odladily všechny připravované funkce objektu. Do budoucna zde můžeme očekávat kromě technických událostí a akcí asociace barmanů také další kulturní události, ale to v jiném článku.

Více fotodetailů areálu naleznete zde.

POKUD PRACUJETE V OBORU,
máte možnost si vyžádat informace o školeních
systému Foxtrot

NÍŽE UVEDENÝM FORMULÁŘEM!
 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 2)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

Teco a.s .
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933