Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: PowerLogic - správa energie, fakturační měření a monitorování kvality energie (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 26.01.2021
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

PowerLogic - správa energie, fakturační měření a monitorování kvality energie


PowerLogic - správa energie, fakturační měření a monitorování kvality energie
V dnešní době hovořit o úspoře energie je bohužel vždy s protikladem toho, co za to. Pořizovat si domovní automatizaci pro ekonomický efekt úspor, nikoliv pro komfort bydlení, je špatná volba. Jinak je tomu v administrativních nebo průmyslových areálech. V takových případech je naopak chybějící energetické řízení již podnikatelským rizikem. Tato technická publikace se věnuje technologii, která se zajišťuje cyklus měření, analýzu a řízení ...
Igor Nováček, ze dne: 26.01.2021



Myšlenka, že společnost může zvýšit produktivitu a současně ušetřit 10 až 30% energie, není nereálná. Opravdu pomocí neustálého cyklu měření, analýzy a reakce lze spotřebu v objektech řídit efektivně. Schneider Electric k tomuto účelu nabízí technologii PowerLogic ...


Pro více informací kliknout!


Pokud otevřeme technickou publikaci, tak se dočteme ...
Systém Power Logic tvořený elektroměry, softwarem a řešeními pro kvalitu napájení zajišťuje nepřetržité řízení všech energetických systémů. Systém PowerLogic umožňuje všem zainteresovaným osobám od generálního ředitele až po technické vedoucí rychle reagovat na potenciální problémy a řídit energii s ohledem na náklady a prostředí. Technologie PowerLogic poskytuje klíčové ukazatele výkonnosti a analýzy, které potřebujete k nalezení strategické rovnováhy mezi emisemi, efektivitou, spolehlivostí a náklady ... pomáhají provést audit energie a sestavit vlastní akční plán pro řízení energie. Nabízíme kompletní řadu energeticky účinných technologií od systémů korekce účiníku, filtrů harmonických a frekvenčních měničů až po měření a regulaci a řízení osvětlení.


Pro více informací kliknout!


V úvodu katalogu se tedy seznámíme s filozofií metodiky zmiňovaných úspor energií. Následně se dostaneme do katalogové části. Ta koresponduje s předešlým popisem. Začínáme u proudového transformátoru k měření pomocí ampérmetru, voltmetru, síťového analyzátoru, nebo multimetru. 


Co vše v technickém sešitě nalezneme?


Pro více informací kliknout!


Provedení detailů
Pokud budeme číst mezi řádky, uvedený sešit nás naučí daleko více než zmiňuje v úvodu. Objevíme například popis měřicích proudových transformátorů. A to včetně okótovaných perokreseb. Například u panelových přístrojů se dozvíme podrobnosti prakticky do posledního potřebného detailu. Samozřejmostí jsou schémata zapojení v obvodech. V části "Základní měření energie" nalezneme stručný, ovšem výstižný popis přístrojů vhodných do konkrétních řešení v podobě množin přínosů a výhod.

Odhaduji, že tento segment elektrotechniky osloví především energetiky a projektanty. Ovšem i ostatní, tedy ti, co dokáží dovozovat analogie řešení,  si přijdou na své. Instalační prvky, uvedené v této publikaci je možné nasadit i v jiných než energetických řešeních.

Více technické podpory SCHNEIDER ELECTRIC zde v redakční knihovně!
Videoarchív vstupů SCHNEIDER ELECTRIC zde!

TEXT Z OBLASTÍ

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.