Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: Stavební "Antoníček" může být velký "Antonín" (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 27.04.2017
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

Stavební "Antoníček" může být velký "Antonín"


Stavební "Antoníček" může být velký "Antonín"
Dnes máme na programu pořádný průvanový ventilátor. Do železničního tunelu se pěšky obvykle nevydáváme. Při představě, že se potkáme s vlakem, naskakuje husí kůže všem. Ale protože ventilátor v provozu s příkonem 55kW v nějakém kadeřnictví jen tak nepotkáme, neváhali jsme. Jiné boty, reflexní vesta, ochranná přilba a hurá do díry ...
Tým portálu Elektrika, ze dne: 27.04.2017



Vítek Rotrekl se jako mnozí další elektrikáři často ocitá v různých prostředích, aby tam instaloval své dovednosti a znalosti. Často neváhá a zavolá, zda máme chvilku a chuť něco vidět … Tunel v Brně pod Lesnou je železniční trasa mezi Maloměřicemi a Kuřimí. Podívejte se s naší kamerou na to, jak to vypadalo na místě samotném ...


Pro spuštění videoklipu kliknout!


Trasa, po které se denně přepraví přes 5000 lidí byla v té době bez kolejí. Popravdě v jednom místě to vypadalo jako po zásahu “indiánů”.

Pro větší náhled kliknout!

Úpravy kolejového svršku dostaly stavební techniku i na místa, kde je obvykle nečekáme. Po chvilce chůze jsme došli k pronajatému ventilátoru, který měl za úkol zajistit v tunelu dýchatelný vzduch. Stisknutím tlačítka se lopatky pozvolna začaly otáčet až do maximálních otáček, které se ovšem v ose dlouho vydržet nedaly. A co stojí výroba takového “fičáku”?


Pro větší náhled kliknout!

Levný průvan to není. Pohledem na informační displej dalo 95A tušit, že elektroměr spát nebude. Ale přece by snad nikdo neočekával, že rekonstrukce takového rozměru nebude mít své odpovídající náklady. Pro nás krátká exkurze za průmyslovou vzduchotechnikou stisknutím  červeného tlačítka skončila.

Více fotografií z rekonstrukce tunelu naleznete zde ...



Jaký největší příkon jste instalovali
pro stavební antoníček?
Dejte nám vědět v níže otevřené diskusi!
TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.