Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: POMŮCKA: Digitální pero, podložka, papír, paměť (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 5.09.2006
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

POMŮCKA: Digitální pero, podložka, papír, paměť


POMŮCKA: Digitální pero, podložka, papír, paměť
Tato podivně vzhlížející hračka může být i praktickou pomůckou! Napadlo mě, když jsem tento nezvykle vzhlížející tablet zahlédl v jednom z e-shopů na Internetu. Může se velice dobře hodit v praxi. Patrně není rychlejšího záznamu kresby, poznámky, nápadu ...
Miroslav Minařík, ze dne: 5.09.2006

... za nějaký čas jsem stál před rozhodnutím, zda toto zařízení pořídit, či ne. Samozřejmě mi proběhlo, zda potřebuji mít další elektronickou hračku v poličce, kde se již nyní vyhřívá mnoho pěkných zbytečností.

K čemu potřebovat digitální záznam poznámky?
Tak se ptá mnoho mých přátel. Z mé zkušenosti mohu napsat, že zápis myšlenky je podstatně snazší tužkou než prostřednictvím klávesnice.

Mám zkušenosti i s používáním grafických tabletů, které používají webdesignéři. Ty také dokáží zaznamenat pohyb stylusem (perem), ovšem jsou primárně určeny pro jinou činnost, než pro záznam poznámek. O tom, že psát své poznámky perem je rychlejší, jsem se přesvědčil za dobu používání PDA (zde).

Tento tablet je mobilní a má vnitřní paměť. Tedy si již nyní určitě představí revizního technika, stavbyvedoucího, zapisovatele porady, který své poznámky z revize zapisuje na tomto tabletu.

Činností, kde je využití praktické je rozhodně více. Zápis z porady je tímto způsobem okamžitě rozeslán účastníkům. tedy dříve, než se pracovník vrátí ke svému pracovišti.

Rozdíl mezi "mobilním" papírovým a "mobilním" papírovým+digitálním je především v tom, že následný přenos informace do archívu nebo e-mailem jiné osobě jako podklad pro úkol je časově rychlejší než případné skenování.

Podívejme se tedy na obsah úhledného balení.

Pro využití tohoto záznamového zařízení našly rychle pochopení děti, které své práce rychle zaznamenávají na disk svého pc.

Nevýhoda:
V dodávce jsou dvě elektronická pera (červené, černé). nejsou s podložkou nijak spojena. jedno pero se dá sice připevnit na rám podložky, ovšem v mé praxi by se asi bez připevnění motouzem rychle ztratilo. Pero má otvor na motouz.
Pero není prý vůbec levné, má stát kolem pětiset korun.

Napsanou poznámku otevřete dodaným software a uložíte např. jako jpg. V takovém případě má vaše poznámka (A5) do 100kB. Zde ukázka ...

Můj závěr:
Je otázkou, co vydrží konstrukce v terénu. Pokud byla navržena pro jemné kancelářské užití, patrně ukáže čas. Ovšem dovedu si představit své mnohé poznámky uložené v útrobách našich datových serverů, kde je naleznu i za dva roky.
Pokud pracujete s informacemi, pak cena řádově do 2000 ,-Kč může udělat velmi dobrou službu. Pořídíte u dodavatelů hardware Genius.

A tak lze pohodlně psát a psát ...

Vaše případné zkušenosti  prosím napište v níže uvedené poznámce ...

TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.