Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: Podlahová krabice v praxi (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 14.09.2004
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

Podlahová krabice v praxi


podtb_8.jpg
Ve zlínské vile Tomáše Bati jsem si všiml  podlažních krabic, vsazených do parket. I když tento prvek byl instalován až dodatečně během generální opravy, nijak nenarušuje původní interiér....
Miroslav Minařík, ze dne: 14.09.2004

S problematikou připojení spotřebičů se projektant setkává poměrně často. Interiér od interiéru vyžaduje jiné instalační prvky. Ne vždy však máme představu co vše je možné.

Na semináři, který se konal v Baťově vile jsem si povšiml použitých technologií, které byly připojeny tak, že nebylo vidět přívodních kabelů.

Stačilo z jediné podlahové krabice připojit prodlužovací kabel s pětinásobnou zásuvkou. Nově příchozí účastník se však ohlížel po zásuvkách pouze na zdech, nevšimli si tohoto připojení v podlaze.

Po otevření horního krytu se objeví známé instalační prvky. Dvě zásuvky nn a na druhé straně 2x datové zásuvky s konektory RJ45. Můžete si povšimnout nn zásuvky, v které je zapojena vidlice, jejíž kabel je zahnut 90° směrem dolů. V tomto případě je vhodnější použít vidlice s kolmým vývodem

Výrobcem konkrétně tohoto provedení je Electraplan, avšak podobná provedení poskytnou i značky Ackermann nebo OBO Bettermann.

TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.