Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Poselství laickým provozovatelům elektroinstalací! Elektrické zásuvky mohou vypadat bezproblémově, ale jejich oprava má svá pravidla. V českém právním systému platí zákon č. 250/2021 Sb., který vymezuje pravidla pro práci s technickými zařízeními ...
  • Koho kdy samotného napadlo jaké preventivní opatření by elektromontéři a elektroúdržbáři měli provádět, aby předešli úrazům při používání ručního nářadí? Asi nikdy a nikoho, tedy vyjma bezpečáka. Ten naopak přesně ví, jaké příčiny nejčastěji vedou k ...

Podlaha, strop, stěna pro vedení od OBO BETTERMANN


Document Actions
Podlaha, strop, stěna pro vedení od OBO BETTERMANN
Jak se architekt dozví, co má po projektantovi chtít? Ne všechny technické podklady mohou být vhodné pro další profese, které se v technickém řetězci objevují. Ne nadarmo se někteří výrobci objevují na událostech určené pro koncové spotřebitele, respektive architekti. Holt, obal prodává ... a obal by měl navrhnout také odborník, slýcháváme z mnoha stran. Technici pak vyžadují při projektování a instalaci osoby znalé. Tento popisovaný technický sešit je velice dobrý, jako podklad pro zadavatele!
Vilém Gracias, ze dne: 6.12.2019


Jako technici se na chvíli oprosťme od běžně zažité myšlenky, že se na provedení elektroinstalace zeptáme revizního technika. U projektů, kde jde o provedení designu, se investoři obrací na architekta. Ten totiž na rozdíl od projektanta technika nehledí tolik na technické provedení jak na výsledný efekt. Tedy asi opak, co čekáme od technika.

Pro více informací kliknout!


Pokud budeme postupovat stále po paralele, pak na elektrotechnických výstavách se pohybuje asi tolik architektů, co projektantů na vernisážích designérů. Naskýtá se otázka, jak se má architekt dozvědět, co chtít po projektantovi zpracovat za technické řešení?


Aby se architekt orientoval v houští technických řešení jako poskytuje OBO BETTERMANN, je k dispozici útlý technický sešit. Zájemce seznámí s možnostmi uložení vedení v interiérech. Záměrně uvádíme slovo "zájemce", protože informace v tomto materiálu uvedené mohou zajímat každého, kdo plánuje uložení vedení.


Jak již je uvedeno v názvu, sešit popisuje tři ze tří alternativ trojrozměrného prostoru. A na rozdíl od technických katalogů, které dobře známe, se zde soustředí především na vzhled a funkčnost. Z technických údajů uvádí pouze ty pro designéra relevantní. Projektant elektrických zařízení zde podrobnosti potřebné ke své práci nenalezne.


Jak je tento sešit provedený?
Zcela odlišně než jak známe z obsáhlých technických provedení. Jednotlivé listy mají podstatně větší gramáž, jsou matné s barevným potiskem a sazbou určenou jiné sociální skupině než technikům.


Pro koho je tedy sešit určen?
Jak jsme již uvedli, je zaměřen na elektrikářské neodborníky mající co dočinění s návrhem a plánováním interiéru. Konkrétní název profese si každý domyslí dle svého názvosloví sám. Přesto tento materiál nese informace užitečné i pro našince, který se primárně zajímá o zapojení a bezpečnost.

Sešit lze prohlížet zde v redakční knihovně!





POKUD PRACUJETE V OBORU,
máte možnost si zažádat o aktuální
papírový sešit pro návrhy ukládání v interiérech od OBO BETTERMANN
NÍŽE UVEDENÝM FORMULÁŘEM!

 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 1)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

OBO BETTERMANN s. r. o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
Navrhujete a přemýšlíte: Jak nainstalovat elektrické a datové porty pod kancelářskými stoly? Jak zapojit datové a multimediální porty do konferenčních stolů? Kde umístit výklopné zásuvky v hotelových pokojích? Jak přidat zásuvky a datové porty do poslucháren a knihoven? Kde je nejlepší místo pro zásuvky a datové porty v pacientských pokojích a operačních sálech? Jak instalovat informační kiosky s elektrikou a datovými porty? Jak připojit stroje a monitorovací systémy na výrobních linkách? Sledujte tuto malou recenzi k inspirativnímu katalogu ...
Konečně technický sešit, do kterého je radost pohledět! Nezabývá se jen neustálými novinkami, ale tím základním! Jak všechny ty nové věci upevnit. A samozřejmě zase dle nějakých pravidel, norem a s pohledem na strávený čas a investované peníze. Možná to není "cool" téma pro obchodníky, ale pro nás, kteří to vše realizují na stavbách, jde o důležitý sortiment!
Podívejme se krátce na katalog rozdělený do několika kapitol systému pro zachování funkčnosti v náročných podmínkách, jako jsou například prostředí s požadavky na vysokou požární odolnost. Jak je tento informační materiál zpracovává, jaké detaily v něm nalezneme, popisuji v tomto článku ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933