Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Poselství laickým provozovatelům elektroinstalací! Elektrické zásuvky mohou vypadat bezproblémově, ale jejich oprava má svá pravidla. V českém právním systému platí zákon č. 250/2021 Sb., který vymezuje pravidla pro práci s technickými zařízeními ...
  • Koho kdy samotného napadlo jaké preventivní opatření by elektromontéři a elektroúdržbáři měli provádět, aby předešli úrazům při používání ručního nářadí? Asi nikdy a nikoho, tedy vyjma bezpečáka. Ten naopak přesně ví, jaké příčiny nejčastěji vedou k ...

PLZEŇ: 15. Valná hromada Plzeňského cechu


Document Actions
PLZEŇ: 15. Valná hromada Plzeňského cechu
Letošní Valná hromada byla již 15., konala se tradičně v elektrotechnickém učilišti SOUE Plzeň. Stáhněte si praktické přepočítací tabulky sazeb ČEZu. Podívejte se na videosestřih atmosféry ...
Miroslav Minařík, ze dne: 5.02.2008
reklama

Letošní Valná hromada byla již 15., konala se tradičně v elektrotechnickém učilišti SOUE Plzeň. Zde má totiž elektrotechnický cech již léta maximální podporu. Toto učiliště, je naopak podporováno silnou skupinou ČEZ. Proto také zde vzniklo nové středisko prací pod napětím. První bylo v Sokolnicích u Brna a druhé je právě zde v Plzni. Toto učiliště se zaměřuje na generování mladých elektrotechniků slabo a silnoproudých. V nabídce učiliště naleznete i často vyhledávané jednoleté rekvalifikační studium pro absolventy neelektrooborů.

Letos se vyjímečně neobjevili němečtí přátelé z nedalekého Waidenu, od kterých plzeňský cech ve svých počátcích čerpal inspiraci. K tomuto výročí má 176 platících členů a může se pochlubit řadou vzdělávacích akcí a také poskytováním profesionálních služeb v oblasti elektro.

 

Opět byla k dostání publikace Jana Bukovského "Seznam technických norem v oblasti energetiky a elektrotechniky platných k 1.1.2008". Tato publikace je k dostání přímo u autora, který při jejím zakoupení garantuje celoroční informační servis změn. Tohoto setkání se také zúčastnil Vlastimil Tichý (Saltek).


Jiří Chvosta autor přepočítací tabulky

Účastníci Valné hromady obdrželi kromě dalších informací také praktické přepočítací tabulky sazeb energetiky (ČEZ). Obě dvě vypracoval Jiří Chvosta. Tabulky existují i v Excelu u jejich autora. Přehledy si lze stáhnout zde (1. strana, 2. strana). Koho zajímá tabulka cen produktů pro domácnosti ČEZ, pak si může stáhnout tuto tabulku!

A co je opravdu neobvyklé? Radou navrhované zvýšení členských příspěvků bylo posléze zvýšeno ještě více samotnou členskou základnou!

Sestřih této události naleznete v níže uvedeném okně!

Plzeňský cech je transparentní seskupení odborníků, kteří své iniciativy plní a rozvíjí stále kupředu. Počkejme si na jejich novinky!

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

ELEKTROTECHNICKÝ CECH PLZEŇSKÉHO REGIONU
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Těsně před konáním AMPERu 2011 jsme se s kamerou zastavili pozdravit zakladatele a členy Žďárského elektrotechnického cechu. Toto slavnostní setkání se uskutečnilo na ranči dvou elektrotechniků Jana Štefáčka a Luboše Pajla v Hamrech u Žďáru. Průvodní slovo měl samozřejmě cechmistr Jaroslav Miklík, který poukázal na osobnosti a pamětníky, kteří nám k tomuto výročí řekli několik slov na kameru. Více sledujte v tomto videoklipu ...
Pojďme se krátce podívat tam, kde se dnes vychovávají budoucí elektrotechnici. Jaké mají dispozice k úspěšnému studiu elektrotechnického oboru? V jakém prostředí se pohybuje dnešní elektrikářský žák, učeň a student?
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933