Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Svůj pohled na sousední megaveletrh Light+Building ve Frankfurtu popisuje český elektrikář. Nezůstává pouze u jednoho selfie o své přítomnosti v Německu a prozrazuje proč se vydal tak daleko. Čím ho to obohatilo? Jak se dívá na budoucnost veletržních ...

PLCnext Store, nákup a prodej aplikací


Document Actions
PLCnext Store, nákup a prodej aplikací
Programovatelný logický automat se stal nejen v průmyslu velice oblíbeným a používaným prvkem pro řízení plánovaných různých aplikací a procesů. Jde o lehce programovatelnou jednotku s mnoha vstupy a výstupy. K těm lze snadno připojit potřebné množství senzorů, displejů, spínačů a tlačítek, motorů a různých dalších přístrojů a zařízení. Pak to stačí naprogramovat. A v tomto bodě je právě přidaná hodnota PLCnext Store. Ten shromažďuje aplikace, které uživatelé vytvoří. Je to podobné jako Google play, nebo Appstore, je to místo, kde schopné softwarové firmy mohou nabízet aplikace pro tuto platformu ...
Tým portálu Elektrika, ze dne: 11.06.2019



Pokud vás zajímá otázka, kde vzít již napsané a použitelné aplikace pro PLC, pak zde máme řešení.



Textový přepis mluveného slova rozhovoru ...


Radim Roček, Phoenix Contact
O PLCnext jste mohli slyšet v loňském roce, představovali jsme ho na stánku na Amperu, je to průmyslové PLC, jehož největší výhodou je otevřenost. Jádro je tam na bázi Linuxu a je možné programovat v běžných programovacích jazycích jako je C+, C Sharp a podobně.

Já vím, že řeč o tom už v minulosti byla a v té souvislosti se zeptám, má to hodně uživatelů? Dá se to nějak vyjádřit?
Radim Roček, Phoenix Contact
Úplně přesně se to nedá říct, ani nemáme přesné statistiky. Podstatné je to, že postupně komunita roste a i díky tomu jsme vytvořili nový, tzv. PLCnext Store, který shromažďuje veškeré aplikace, které uživatelé vytvoří. Je to podobné jako máte na google play, nebo apple appstore, je to místo, kde schopné softwarové firmy mohou nabízet aplikace pro tuto platformu a kde také firmy, které nechtějí zbytečně ztrácet čas, znovu objevovat kolo, vytvářet nové aplikace, které předtím už někdy někdo vytvořil, tak si je tam mohou stáhnout.

Jaký je typický uživatel? Koho to opravdu nadchne?
Radim Roček, Phoenix Contact
Lidí to může být více. Jeden typ člověka může být je to programátor, který rád pracuje nezávisle na prostředí, rád využívá různé zdroje, rád píše v programech, které nejsou mainstreamové, to může být jeden směr. Druhý typ člověka může být majitel firmy, která má nedostatek lidí, programátorů, kteří jsou vzdělaní v daném programu a je pro ně jednodušší najmout člověka, který umí programovat třeba v C Sharp nebo C++, je to jednodušší než sehnat člověka, který má zkušenosti s daným proprietárním softwarem.


Chcete nabídnout nebo využít kód pro PLC? V tuto chvíli je nejrychlejší kontaktovat PHOENIX CONTACT!

Přehled katalogů PHOENIX CONTACT dostupných okamžitě k online prohlížení v redakční knihovně zde!
 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 1)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

PHOENIX CONTACT, s.r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933