Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: PIPER chytrá domácnost (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 6.04.2016
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

PIPER chytrá domácnost


PIPER chytrá domácnost
Kompaktní Wi-Fi kamera Piper představuje all-in-one řešení pro domácí použití. Piper není jen obyčejná HD kamera, ale zároveň funguje jako meteostanice a zabezpečuje hlídaný prostor. Pracuje s komunikačním protokolem Z-Wave, který zajišťuje bezdrátové spojení s jakýmkoliv kompatibilním chytrým příslušenstvím. Na dálku tak můžete díky Piperu nejen spouštět různé spotřebiče, ale ...
Miroslav Minařík, ze dne: 6.04.2016


... také ovládat žaluzie, otevírat a zavírat garážová vrata či dávat příkazy dalším kamerovým a zabezpečovacím zařízením ... se dozvíme od oficiálního zastoupení.

Vzhledem k tomu, co se na světě každým rokem objeví za neuvěřitelné množství "chytrých" zařízení, která jsou různě propojená mezi sebou a do cloudů, tak není možné je jen tak ignorovat. V našem oboru udává takt sběrnicová instalace mnoha renomovaných výrobců. Ta se nachází pořízením na zcela jiných částkách, než tato předkládaná alternativa.

Co je tedy dobré předem o PIPERu vědět?

Má tento systém srovnání se systémovou instalací?
Určitě jde o zcela jinou kategorii. Některé funkce mohou být shodné, ovšem zařazení je na stupni HOBBY.

Jde tedy o hračku?
Nejde o hračku, ale o něco jako mini LITE verzi plnohodnotné systémové instalace. Dokáži si nasazení představit v bytových jednotkách nebo chalupách.

Co se mi na této alternativě líbí?
Uživatel si může za velice příznivou cenu pořídit zařízení, které do určité míry splní svůj úkol. A pokud se investor rozhodne realizovat nový dům, může být pro něj tato zkušenost inspirativní pro vyšší systémy chytrých instalací.

Co nelze od takového systému očekávat

Kromě omezených možností propojování s dalšími standardy, těžko čekat dodavatelskou garanci funkčnosti 24/7. U velkých systémových instalací očekáváme okamžitý servisní zásah dodavatele. V tomto případě nutno systém reklamovat standardní spotřebitelskou cestou.

O systému PIPER na AMPERu 2016 s Filipem Brožem, redaktorem Havlíčkobrodského Deníku.cz, který PIPER půl roku testuje:




Krátce o EasyStore
EasyStore je internetový obchod se spotřební elektronikou. Nabízí zajímavé příslušenství k mobilním telefonům i prémiové iPříslušenství. Mám s produkty a technickou podporou osobní a kladnou zkušenost.
TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.