Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: PHXC: Řadové svornice 2018 (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 7.08.2018
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

PHXC: Řadové svornice 2018


PHXC: Řadové svornice 2018
Tam, kde končí vodiče v kabelu se nejčastěji objevuje svorkovnice. Ano, existují případy, kdy se přívodní vedení připojuje přímo na svorky přístrojů, ale častější a také přehlednější a i bezpečnější způsob je připojení přes připravené a označené svorkovnice. Jde o interface mezi vodiči vnitřními a vnějšími. Montér by neměl do vnitřního zapojení bez znalostí a pověření vůbec zasahovat. Proto je v průmyslových objektech svorkovnice naprosto nedílnou součástí každého rozvaděče ...
Vilém Gracias, ze dne: 7.08.2018



Systém svorkovnic, pardon svornic. On mi ten výraz stále nejde "přes ústa". Snad proto, že jsem se s ním v praxi nesetkal jinde než u samotného výrobce. Musím podotknout, tedy pokud jsem zmínil praxi, že jsou systémy k propojování vodičů často podceňovány. Respektive není jim dávána důležitost, kterou v mnoha případech zaslouží.




Svorkovnice této značky u mne znamenají přesnost a spolehlivost německé tradice. Proto se také objevují v našich dodávkách systémů. Phoenix, snad jako jedna z mála seriozních značek, dodává ke svým produktům informace v českém jazyce. Zřejmě bych u nás nenašel nikoho, komu by angličtina dělala problém, ale ze zkušeností mezi elektrikáři vím, že čeština je jistota. :-)

Tak se podívejme, co se z toho lokalizovaného materiálu dozvíme ...


Pro větší náhled kliknout!

Jak katalog vypadá
Je pro nás, tradiční uživatele, jasné. Pevné desky, pevný hřbet. Tedy publikace vhodná i do terénu, kde si kolegové servítky neberou. Tloušťku měřit nebudu, zmíním se pouze, že na vás čeká téměř 700 stran křídového papíru s barevným potiskem.

Stručně z obsahu ...
Přehled vyráběného sortimentu v obrázcích, připojovací svornice push-in PT, pružinové svornice ST, svornice rychlého připojení QT, řadové svornice CLIPLINE complete, svornice se šroubovým spojem UT, zásuvná řešení připojení COMBI, mMaticové svornice RT, řadové svornice Univerzální řadové svornice UK, svorkovnice SK, řešení specifická pro daný obor Energetika, procesní technika, fotovoltaika a instalace v budovách, Připojovací svornice stínění, přípojné krabice
CLIPSAFE, plánovací a označovací software CLIP PROJECT, Technické informace a rejstřík



Pro větší náhled kliknout!

Jaké detaily katalog přináší
I když možná nejde o detail, musím zmínit funkci skrytých kódů. Phoenix Contact disponuje obrovským množstvím informací. A dohledávat, ať již v pdf nebo na internetu, není tak jednoduché, jak si někdo může myslet. Je k dispozici tzv. webový kód, který vyhledání potřebné pasáže značně urychlí. Sledujte zde!



Pro větší náhled kliknout!

Koho katalog osloví
Bych definoval asi tak, že jde o člověka pracujícího v elektrotechnickém oboru s potřebou znát detaily a mít přehled o sortimentu z této části technického spektra. Dále můžeme hádat, zda je to projektant, revizní technik, rozpočtář či montér dohledávající související prvky.




POKUD PRACUJETE V OBORU,
můžete si o aktuální papírový katalog
svorek, svornic a svorkovnic Phoenix Contact zažádat

NÍŽE UVEDENOU OBJEDNÁVKOU!
TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
PHOENIX CONTACT, s.r.o. - Dornych 47, Brno - 542 213 401 - obchod@phoenixcontact.com

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.