Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Poselství laickým provozovatelům elektroinstalací! Elektrické zásuvky mohou vypadat bezproblémově, ale jejich oprava má svá pravidla. V českém právním systému platí zákon č. 250/2021 Sb., který vymezuje pravidla pro práci s technickými zařízeními ...
  • Koho kdy samotného napadlo jaké preventivní opatření by elektromontéři a elektroúdržbáři měli provádět, aby předešli úrazům při používání ručního nářadí? Asi nikdy a nikoho, tedy vyjma bezpečáka. Ten naopak přesně ví, jaké příčiny nejčastěji vedou k ...

PHXC: PLCnext ulehčuje programátorům práci


Document Actions
PHXC: PLCnext ulehčuje programátorům práci
Programovatelný logický automat v průmyslových elektroinstalacích se dnes vyskytuje zcela běžně. Průmyslová řešení pak následně prosakují i do elektroinstalací domovních. Phoenix Contact představil nové PLCnext s otevřenou platformou. S platformou, na které může pracovat více uživatelů. Jaké to přináší užitky nám řekl Václav Mimráček. Jakou kontrolu nad tím máte vy jako administrátor? Hovoří se o tom, že nový model PLCnext umí dobře simulovat aplikační procesy. Jak a čím? Jaká je kompatibilita s vnějším světem?
Tým portálu Elektrika, ze dne: 25.07.2018




Phoenix Contact představil nové PLCnext s otevřenou platformou. S platformou, na které může pracovat více uživatelů. Jaké to přináší užitky, řekl Václav Mimráček.


Václav Mimráček, Phoenix Contact

V současné chvíli se většina programátorů potýká s tím, že se programuje PLC pouze ve standardních jazycích, takže instrukční bloky, instrukce, funkční bloky, ale my se snažíme naše PLC přizpůsobit celému světu. Budeme ho moci programovat jak v C/C++, tak v E-sharpu a bude ho moci využívat čím dál více uživatelů.

Podle materiálu vidím, že lze na PLC mít více uživatelů současně. Jakou kontrolu nad tím máte vy jako administrátor?
Václav Mimráček, Phoenix Contact
Máme software, který se jmenuje PC Worx Engineer, dá se stáhnout na našich webových stránkách. My jednotlivé programy, které vytváříme v různých vývojových prostředích můžu do PC Enginneru nahrávat, libovolně selektovat a zjišťovat, kde jsou chyby.

Hovoří se o tom, že nový model PLCnext umí dobře simulovat aplikační procesy. Jak a čím?
Václav Mimráček, Phoenix Contact
PLCnext využívá i platformu připojení na MATLAB Simulink, který se používá na univerzitách. Vy v něm dokážete simulovat a aplikovat aplikace. Může se vytvářet program PLCnext a simulovat to v MATLAB Simulinku např. rotaci motoru, různé pohyby, dokonce i výrobní linku na základě matematických modelů.

Předpokládám, že fyzické provedení PLC je v souladu s produkty PHOENIX CONTACT. Jaké další konstrukční vlastnosti byste vypíchl?
Václav Mimráček, Phoenix Contact
PLCnext obsahuje PUSH-IN svorky, velice intuitivní připojení, konfigurace je přes micro USB konektor, tzn., nemusím se připojovat, nemusím si dělat IP adresu. Je tam integrovaná UPS, která dokáže překlenout výpadek napětí až do 2 vteřin a dá se rozšířit o další vstupní a výstupní karty, ale i připojit na periferie dalších výrobců.

Jaká je kompatibilita s vnějším světem?
Václav Mimráček, Phoenix Contact
Technologie PLCnext podporuje technologii PROFICLOUD. Přes PROFICLOUD jsem schopen se připojit z jakéhokoliv místa na světě, pouze mi stačí připojení na internet. Je to velice jednoduché, intuitivní a díky tomu jsem schopen spravovat z jednoho místa vícero částí fabriky (výrobní závod, sklad ...) a jsem schopen data analyzovat a vyhodnocovat.


Pokud pracujete v oboru, máte možnost si zažádat o přehled školení, které se budou pořádat v budoucnosti na problematiku zaměřenou na návrh a použití PLCnext.




POKUD PRACUJETE V OBORU,
můžete si o aktuální papírový katalog
produktů  automatizace Phoenix Contact zažádat

NÍŽE UVEDENOU OBJEDNÁVKOU!
 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 1)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

PHOENIX CONTACT, s.r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933