Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: PLC pohlídá i hladinu vody v kávovaru! (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 10.08.2018
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

PLC pohlídá i hladinu vody v kávovaru!


PLC pohlídá i hladinu vody v kávovaru!
Programovatelná relé dobývají svět! Kam se poděl svět měření a regulace? Dnes, v době IoT se dá očekávat mikroautomatizace v kdejaké spotřební elektronice. Mezitím co jsou v nabídce chladničky objednávající chybějící potraviny, jiné spotřebiče nepočítají s podstatně praktičtějšími funkcemi. Při jedné návštěvě brněnské centrály PHOENIX Contact mi nedalo nenatočit účelovou úpravu automatického espresa. Každý muž s duší technika je hračičkou! Nebo jinak, každý skutečný praktik vychází z praxe. Proto si musí i hrát!
Miroslav Minařík, ze dne: 10.08.2018



Více než tisková sdělení nebo katalogová provedení mám rád praktické ukázky přímo z terénu. Proto mi nedalo, abych nezachytil kuchyňskou úpravu produktových manažerů ve Phoenix Contact.


TEXTOVÝ PŘEPIS REPORTÁŽE:

Phoenix Contact není jen o svorkách, je také o prvcích automatizace. Jakou automatizaci udělali v kuchyňce?
Produktoví manažeři přiznali, že základem myšlenky byla lidská lenost.
Jiří Prchal, PHOENIX Contact ČR
Protože je nás tu hodně, často docházela voda v kávovaru a nebyla jednodušší cesta, než jít pro vzorek našeho řídícího automatu a doplňování vody vyřešit automaticky.


Pro větší náhled kliknout!

PHOENIX dělá vzorek automatu na doplňování vody?
Jiří Prchal, PHOENIX Contact ČR
PHOENIX nedělá vzorek automatu na doplňování vody, je to klasické programovatelné relátko, ke kterému jsme připojili senzor, který detekuje hladinu vody v kávovaru a v případě, že klesne pod určitou mez, kterou jsme si nastavili, tak nám vodu automaticky doplňuje, je to velice jednoduchá aplikace.

Očekává se tento produkt i v maloobchodní síti?
Jiří Prchal, PHOENIX Contact ČR
Neočekává. Abychom zůstali v kontaktu s našimi produkty, abychom uměli poradit zákazníkům, tak si musíme náš sortiment osahat. Toto je jedna z aplikací, která vychází z našich produktů.


Pro větší náhled kliknout!

Kdybychom to měli vyčíslit ve finanční náročnosti, aniž bychom řekli cenu, bylo by to náročné pro koncového uživatele?
Jiří Prchal, PHOENIX Contact ČR
Samotné doplňování ne, ale protože aplikaci máme tady a kolegové z automatizace na to chtěli napasovat zařízení, které data o množství protočené vody a další věci dávají online na cloudové služby, pokud bych to chtěl shrnout, i ostatní věci, které jsou na to nabalené, které by tam být nemuseli, tak je to asi 6x víc než vás vyjde kávovar, ale není to prvotní aplikace. To, co vidíte tady je v prvotní fázi a ještě bude procházet úpravou, dalo by se to nazvat zkušebním provozem.


Kdybychom to vzali co se týče materiálové stránky, které prvky, jaké jste museli použít, jaké byly?
Jiří Prchal, PHOENIX Contact ČR
Byly to tři prvky, jedno programatovatelné relé, druhý senzor, který nám říká kolik tam máme vody a třetí elektroventil, který je napojen na vodovodní řad a doplňuje vodu. Tedy tři položky plus napájecí zdroj.


Pro větší náhled kliknout!

Jak jistě chápete, nejde o oficiální komerční sdělení, ale o nápad a jeho realizaci s využitím vlastních produktů ke zjednodušení života. Jak se vám líbí? Mně osobně velmi.

Takové příběhy nevymyslí žádné marketingové oddělení! A jak znám některá přísná koncernová nařízení, něco podobného lze těžko v médiích očekávat. PHOENIX Contact nemá s podobnými reportážemi žádný problém. To je jeden z důvodů, proč jsou místní produkťáci svým protějškům tak blízko!




POKUD PRACUJETE V OBORU,
můžete si o aktuální papírový katalog
produktů  automatizace Phoenix Contact zažádat

NÍŽE UVEDENOU OBJEDNÁVKOU!

TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
PHOENIX CONTACT, s.r.o. - Dornych 47, Brno - 542 213 401 - obchod@phoenixcontact.com

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.