Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Něco málo z mé praxe. O elektroinstalačních pancéřových trubkách jsem se toho na střední škole moc nedozvěděl. Občas nějaká zmínka nebo vylistováno v technickém katalogu. Ony pancéřové trubky už asi nejsou tak frekventované jako kdysi. Za to jako ...

PHXC: Phoenix slavnostně otevřel nový showroom v Brně


Document Actions
PHXC: Phoenix slavnostně otevřel nový showroom v Brně
Za slavnostního přestřižení pásky se v pátek 29. srpna 2014 otevřel nový showroom společnosti Phoenix Contact v Brně. Při příležitosti otevření nových prostor pro zákazníky si společnost přichystala bohatý program. Návštěvníci si mohli vyzkoušet jízdu zručnosti v elektromobilu, projet se na elektrokole, vyfouknout si ze skla mýtického ptáka Phoenixe nebo si poslechnout koncert Filharmonie Brno. Zajímají vás podrobnosti ze slavnostního otevření? Sledujte tento článek.
Tým portálu Elektrika, ze dne: 24.09.2014




Nový showroom
Společnost Phoenix Contact v pátek 29. srpna 2014 slavnostně otevřela nový showroom. "Podstatně rozšiřujeme své prostory pro zákazníky, což vyplývá z narůstajících potřeb zákazníků i rostoucího obratu," komentoval důvody vzniku showroomu manažer prodeje a marketingu Petr Horňák.

  

Návštěvníci si mohli prohlédnout nové prostory, kde jsou prezentovány svorky, vodiče, relé, převodníky napětí, napájecí a záložní zdroje či přepěťové ochrany. K vidění tu jsou i některé rarity. "V našem showroomu máme první keramickou řadovou svorku, kterou naše společnost začala vyrábět v roce 1923," prozradil při zahajovacím projevu jednatel společnosti Martin Lahoda.


Součástí nového showroomu jsou i školicí místnosti, ve kterých společnost Phoenix Contact bude organizovat semináře, školení a setkání se zákazníky i partnery společnosti.

Slavnostní otevření
Akce, které se zúčastnilo kolem 145 lidí, probíhala od 15 hodin odpoledne do pozdních noční hodin. Slavnostní zahájení s přestřižením pásky začalo v 18 hodin. Oficiální program byl zakončen ve 21:45 ohňostrojovou show.

Jednou z hlavních atrakcí akce byla možnost projet se v elektromobilu, do nichž firma Phoenix Contact dodává některé své produkty. Již před třemi lety totiž vznikla samostatná společnost Phoenix Contact E-mobility, která se na tyto výrobky specializuje. Lidé si mohli zajezdit ve Škodě Superb a Volkswagenech e-Up a e-Golf a vyzkoušet si pocit, jaké je řídit auto s tímto atypickým pohonem.


Prokázat své řidičské schopnosti mohli při jízdě zručnosti, která obnášela slalom kolem překážek. Lukáš Fiala z Porsche Brno, který na jízdy dohlížel, nám prozradil zajímavé parametry jednoho z vozů - Volkswagenu e-Golf. "Je vybavený 85kilowatovým motorem, který autu propůjčuje poměrně razantní zrychlení. Maximální rychlost je 140km/h a reálný dojezd automobilu se pohybuje kolem 190km."

Na akci se také návštěvníci mohli setkat s Frankem Knaflou a Jaromírem Marušincem, účastníky závodů elektromobilů přes Alpy "Wave Trophy", kteří se na této akci setkali poprvé. Každý z nich totiž závod jel v jiném roce.

 

A koho nezajímaly elektromobily, mohl se projet na jednom ze dvou elektrokol. Pro ty tvořivější zde byla také sklářská dílna, kde si lidé mohli vyfouknout vlastní baňku ze skla.

Účastníci akce se také mohli zapojit do tvorby loga Phoenix Contact z elektrotechnických součástek. Každý z nich měl možnost připevnit jednu součástku se svým jménem a tím se stát součástí vzájemně propojeného celku.

  

Organizátoři akce neopomněli ani kulturní program. Ve 20 hodin vystoupila Filharmonie Brno klasickými i moderními interpretacemi skladeb. Po slavnostním zahájení se představil s tanečním vystoupením folklórní soubor Jánošíček. Závěr patřil muzikálovým melodiím. Pro návštěvníky bylo po celou dobu akce připravené bohaté občerstvení. K dispozici byl raut, barmani míchali exotické koktejly a proběhla i ochutnávka rumů a vín.

Chystáte se na návštěvu nového showroomu Phoenix Contact?
 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 1)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

PHOENIX CONTACT, s.r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933