Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje

PHXC: Novinky u svodičů PLUGTRAB PT-IQ


Document Actions
PHXC: Novinky u svodičů PLUGTRAB PT-IQ
PLUGTRAB PT-IQ představuje novou generaci systému ochrany před přepětím s inovativními vlastnostmi. Inteligentní mikroprocesorem řízený dohled nad všemi podřízenými moduly okamžitě rozpozná jejich možné poškození energeticky bohatými impulzy. Vícestupňová signalizace stavu na místě a dálková signalizace stavu jsou hlídány základní jednotkou s mikrokontrolérem. Ten zajišťuje napájení podřízené skupiny stejně jako sběr a distribuci signálů dohledu nad stavem.
Komerční sdělení, ze dne: 11.06.2015


Signálová rozhraní jsou přepětími ohrožena stejně jako obvody napájení. Často se taková rozhraní skládají z velkého množství paralelně vedených vodičů, lhostejno zda ve vstupním nebo výstupním směru. Množství vodičů společně vedených ve stísněných prostorech, často považovaných za bezúdržbové, vede při poruše ke zvýšení technických nákladů spojených s její lokalizací, odstraněním a opětným uvedením systému do provozu. Pro omezení rizika bývají přímo na fyzická rozhraní řídicích systémů instalovány prvky ochrany před přepětími. Ochranné obvody jsou přizpůsobeny jednotlivým druhům chráněných signálů - analogovým, binárním, digitálním nebo sběrnicovým - a také použití v různých odvětvích průmyslu, dopravy i infrastruktury. 

Systém ochrany před vlivy přepětí PLUGTRAB PT-IQ rušivé tranzienty účinně omezuje. Tím je dosahováno lepší dostupnosti a provozní pohotovosti provozované instalace, přístrojů a zařízení. Použití PLUGTRAB PT-IQ představuje se zásuvným systémem s vnitřní kontrolou další výhodu - díky vícestupňovému sledování provozního stavu všech aktivních prvků hrubé i jemné ochrany s integrovanou dálkovou signalizací je středisko dohledu informováno o stavu ochranného prostředku - zda byl částečně nebo úplně přetížen indukovanými nebo zavedenými energetickými impulzy. Proto není nutné provádět komplikovanou a časově náročnou kontrolu ochran, údržba spočívá pouze ve výměně přetíženého prvku. 


Hlavním přínosem je rychlá a bezchybná instalace ochrany, předvídající dohled nad stavem, rozšiřitelnost ochran díky využití základnové sběrnice T-Bus, variabilita možných signálových kombinací a také možnost instalovat jej v Ex zóně 2.

PLUGTRAB PT-IQ představuje novou generaci systému ochrany před přepětím s inovativními vlastnostmi. Inteligentní mikroprocesorem řízený dohled nad všemi podřízenými moduly okamžitě rozpozná jejich možné poškození energeticky bohatými impulzy. Vícestupňová signalizace stavu na místě a dálková signalizace stavu jsou hlídány základní jednotkou s mikrokontrolérem. Ten zajišťuje napájení podřízené skupiny stejně jako sběr a distribuci signálů dohledu nad stavem. Využití základnové sběrnice minimalizuje dobu potřebnou na montáž. Technika připojení vodičů šroubovými svorkami nebo push-in svorkami dále zjednodušuje montáž a přípravu svodičů přepětí k provozu.

Technologie PLUGTRAB PT-IQ nyní rovněž umožňuje také použití inteligentních svodičů přímo v Ex zóně 2 s tím, že jiskrově bezpečné vstupy umožní napojení z Ex zóny O. Výhoda této novinky spočívá především v doposud neznámé možnosti získat informaci o provozním stavu systému přepěťové ochrany signálů vstupujících z prostředí přímo ohroženého výbuchem. Také zde se projeví důležitá nová vlastnost: trvalá informace o dílčím či úplném poškození ochrany bez nutnosti použít další adaptéry nebo testery.

Výrobky PLUGTRAB PT-IQ jsou v nabídce ve více než 90 napěťových a signálových variantách, pro ochranu elektroniky od binárních signálů až po rychlostní průmyslové sběrnice. Všechny typy ochran PLUGTRAB PT-IQ jsou k dispozici s připojením prostřednictvím šroubových svorek nebo push-in svorky, s odvodem chybového dílčího bleskového proudu do nosné lišty.


POKUD PRACUJETE V OBORU,
můžete si o aktuální papírový katalog
produktů Phoenix Contact zažádat

NÍŽE UVEDENOU OBJEDNÁVKOU!
 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 1)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

PHOENIX CONTACT, s.r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933