Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Svůj pohled na sousední megaveletrh Light+Building ve Frankfurtu popisuje český elektrikář. Nezůstává pouze u jednoho selfie o své přítomnosti v Německu a prozrazuje proč se vydal tak daleko. Čím ho to obohatilo? Jak se dívá na budoucnost veletržních ...
  • Pokud chceme studovat různé aspekty elektrických jevů, včetně teploty výbojů blesku, vlivu ionizace vzduchu a negativních účinků elektrického oblouku, pak se nabízí studium na VUT, ČVUT ... mnoho příležitostí k experimentům s různými kombinacemi ...

PHXC: Domácí nabíjecí stanice pro elektromobily


Document Actions
PHXC: Domácí nabíjecí stanice pro elektromobily
Zařízení, co je vedle mě, je prý domácí nabíjecí stanice. Jak dalece tuto stanici lze použít a pro koho je určená? Parametry vidím v katalogu, že jsou různé komponenty, vyzná se v nich koncový uživatel elektromobilu nebo se na vás má obrátit při výběru? Na závěr to nejdůležitější, cena. Je to domácí nabíjecí stanice, není průmyslová. Je i cena domácí?
Tým portálu Elektrika, ze dne: 24.05.2018
reklama

Nějakou dobu už můžeme u společnosti PHOENIX CONTACT sledovat souvislosti s elektromobilitou. Dokonce u jejich sídla v Brně můžeme vidět funkční nabíjecí stanici. To značí, že
PHOENIX CONTACT bude pravděpodobně pro elektromobilitu něco vyrábět. Na to nám odpověděl Roman Částek?




Textový přepis rozhovoru:

Roman Částek
PHOENIX CONTACT v rámci e-mobility divize má ve svém portfoliu komponenty, jako jsou např. nabíjecí zásuvky pro stanice nabíjecí, ale samozřejmě i pro integraci do vozidel, dále nabíjecí kabeláž a další příslušenství jako je nabíjecí charge controllery, řídicí jednotky nabíjení a i další komponenty k tomu přidružené.

Zařízení, co je vedle mě, je prý domácí nabíjecí stanice. Jak dalece tuto stanici lze použít a pro koho je určená?

Roman Částek
Je to skutečně domácí nabíjecí stanice, kterou si i sám fundovanější zákazník může sestavit sám, nebo si to nechat sestavit renomovanou firmou. Je to stanice, která je určena k domácímu použití a lze jí nabíjet standardně elektrické automobily proudem 20, nebo 32A. Záleží jakým proudem je konkrétní vozidlo nabíjeno.

Parametry vidím v katalogu, že jsou různé komponenty, vyzná se v nich koncový uživatel elektromobilu nebo se na vás má obrátit při výběru?

Roman Částek
Určitě se na nás může obrátit. Kontaktovat nás. V nabídce máme 4 sety neboli vybavení a tyto sestavy jsou v našem katalogu. Komponenty lze normálně nainstalovat do standardní jakékoliv rozvaděčové krabice v plastovém nebo kovovém provedení a PHOENIX CONTACT Česká republika je schopná komukoliv kdo to bude instalovat poskytnout technickou, i jakoukoliv další pomoc.



Na závěr by mě zajímalo to nejdůležitější, cena. Vy jste zmínil, že je domácí, není průmyslová. Je i cena domácí?

Roman Částek
Cena je skutečně příznivá. Záleží na typu přípojných míst, protože všechny 4 sady lze poskytovat a nabídnout buď s jednou nebo 2 nabíjecími koncovkami a cena se u setu pohybuje od 10 do 15 tisíc korun.



Pokud ve vašem objektu plánujete seriózní místo pro nabíjení elektromobilu, mělo by to být opatřeno i seriózním zařízením. A tento model stavebnice stojí za to.


 

Pravidelný sobotní přehled novinek a bonusů
z celého portálu Elektrika získáte přihlášením

 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 1)
TEXT Z OBLASTÍ



FIREMNÍ TIPY
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Pohyblivá napájecí jednotka HoverCube VH od OBO. V dílenských prostorách tam, kde se na pracovní ploše objevují různá zařízení, různých rozměrů, se pevně instalovanými zásuvkami prakticky, jejich počtem a blízkostí nikdy nezavděčíme. Jinak je tomu u pohyblivých přívodních boxů. Ty se přiblíží na potřebnou vzdálenost a stejně tak rychle uklidí do bezpečné vzdálenosti. A parametry? Krytí IP20, rozměry ...
Hlavním důvodem vývoje nového typu krabice byl zájem zákazníků o zásuvku pro instalaci na omítku, ale bez krycího víčka. To v některých prostorách není z hlediska požadavků na ochranu před vniknutím cizích předmětů a vody nutné ...
Jak vést datová vedení bezpečně v průmyslových prostorách? Pokud potřebujete umístit do prostoru krabici, vzniká několik problémů. Zatížení, krytí IP, dostatečný prostor pro případné práce s vedením. V tomto videospotu se seznámíte s řešením KM Rack z AMPERu 2010. Nezapomeňte, že všude nelze použít běžné podpodlažní krabice určené do administrativních prostředí!
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933