Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Poselství laickým provozovatelům elektroinstalací! Elektrické zásuvky mohou vypadat bezproblémově, ale jejich oprava má svá pravidla. V českém právním systému platí zákon č. 250/2021 Sb., který vymezuje pravidla pro práci s technickými zařízeními ...
  • Koho kdy samotného napadlo jaké preventivní opatření by elektromontéři a elektroúdržbáři měli provádět, aby předešli úrazům při používání ručního nářadí? Asi nikdy a nikoho, tedy vyjma bezpečáka. Ten naopak přesně ví, jaké příčiny nejčastěji vedou k ...

Dobrý důvod navštívit DOD 2018 od PHOENIX CONTACT


Document Actions
Dobrý důvod navštívit DOD 2018 od PHOENIX CONTACT
Rozdíl mezi výstavou, veletrhem a workshopem je v možnosti vyzkoušení prezentované novinky v tzv. pracovních dílnách hned na místě. Proto PHOENIX Contact pořádá pravidelné Dny otevřených dveří. Užitek pro návštěvníka je zřejmý. Nevyslechne pouze suchou teorii, ale má možnost vyzkoušet sortiment prakticky. Zkušenost pak podstatně líp rozšiřuje technický obzor. A co se mohlo testovat? U této značky je poměrně hodně aktivních prvků automatizace, které se dají ...
Tým portálu Elektrika, ze dne: 6.11.2018


... nasadit v praxi. Na vyzkoušení lze použít mnoho příležitostí. Naposledy jsme kamerou zachytili ukázku použití senzorů a plc například v tomto případě.

Značka PHOENIX CONTACT je štikou v průmyslové automatizaci. Nabízené produkty musí mít praktickou funkčnost, dostupnost, ale hlavně spolehlivost. Tím se často liší dodavatel od jiného dodavatele, že poskytuje nejen delší záruku, ale ve skutečné praxi delší funkčnost produktu.

Co tedy bylo ke skutečnému "ohmatání"?




Textový přepis rozhovoru ...

Roman Částek
Ve Phoenix Contactu za divizi konektorů a datové kabeláže nyní pro zákazníky vystavujeme naše nejširší portfólio konektorů desek na desky plošných spojů, dále to jsou datové konektory, Ethernet profinet pro průmyslové sběrnice, k tomu související kabeláž, jak klasická měděná, tak přes optiku a dále v rámci konektorového portfolia zde ukazujeme konektory od nejmenších velikostí M5, M8, M12 až po M58. Dále příslušenství a konektory kabeláž pro fotovoltaiku a v neposlední řadě vystavujeme nejen novinky, ale i standardní sortiment v oblasti pouzder a krabiček pro elektroniku.

Zeptali jsme se i  Přemysla Brože...
Přemysl Brož
Máme PTFixy, což jsou distribuční bloky, také si můžete vyzkoušet nové těžké konektory, modulární, tzn., že si je můžete vyskládat od pneumatiky přes výkony po data. Můžete si také vyzkoušet naše nové nářadí a k dispozici jsou i tři novější tiskárny. Jedna z nich je barevná, ve vysokém rozlišení můžete tisknout barevné výrobní štítky.

Naše kamera zamířila i na Jiřího Prchala.
Jiří Prchal
Máme zde kompletní nabídku Phoenix Contact co se týče přepěťových ochran, zdrojů, spínací techniky a další jiné.. pro měření, regulaci, oddělovače… Návštěvník uvidí kompletní sortiment elektroniky, kterou nabízíme.

K vidění byly i komunikativní moduly.
Václav Mimráček
Na prvním exponátu vidíte bezdrátový přenos signálu, který se skládá ze dvou sad. Jedna sada je vedle mě a pomocí ní dokáži ovládat druhou sadu. Pokud přivedu na vstup signál na jedné sadě, tak ho vidím na výstupu na sadě druhé. Tato bezdrátová komunikace funguje na vzdálenost 400m ve volném prostředí. Optimální využití na otočných strojích a obecně v automatizaci. Druhá možnost, zde vidíme implementaci vstupně-výstupních modulů, jak standardní, tak i bezpečnostních od řídicí systém další strany, tzn., ať už je to řízený systém konkurenční, Siemens, Backhof, atd., tak jsme schopni implementovat vstupně-výstupní moduly, tak i bezpečnost.

Další informace o PHOENIX CONTACT přineseme v reportáží z ROAD SHOW, které pořádají v několika městech v České republice!

Přehled dostupných katalogů k prohledávání a listování v redakční knihovně naleznete zde!





POKUD PRACUJETE V OBORU,
můžete si zažádat o bezplatné zaslání
některého chybějícího aktuálního papírového katalogu PHOENIX Contact

NÍŽE UVEDENOU OBJEDNÁVKOU!
 

 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 1)


Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933