Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Svůj pohled na sousední megaveletrh Light+Building ve Frankfurtu popisuje český elektrikář. Nezůstává pouze u jednoho selfie o své přítomnosti v Německu a prozrazuje proč se vydal tak daleko. Čím ho to obohatilo? Jak se dívá na budoucnost veletržních ...

Témata pokrývající všechny uvedené oblastí

Osobnosti

SI# Jak se Pavel Barvíř dostal k elektrotechnice?

  • 25.11.2016
SI# Jak se Pavel Barvíř dostal k elektrotechnice?
Cesta Pavla Barvíře k systémovým instalacím byla delší než u jiných odborníků. Jaký obor vystudoval a co o sobě prozradil se dozvíte v článku o autorech seriálu systémových instalací..

Jaká byla 53. konference SOLID Teamu 2016

  • 24.11.2016
Jaká byla 53. konference SOLID Teamu 2016
Pro opravdového elektrotechnika je vzdělávání nekonečný proces. Ono to v praxi vlastně ani jinak nejde. Zvláště nyní, v době neustálých technologických změn není v silách žádného jedince kontrolovat všechny související změny technických norem. Správnou cestou je neustálé vzdělávání, pouhé vlastnění zákonů, vyhlášek a předpisů nikomu nepomůže. Proto existují vzdělávací akce, třeba jako tato olomoucká, kterou dnes bez nadsázky lze nazvat legendární ...

SI# Jaká je elektrotechnická historie Jaromíra Klabana?

  • 18.11.2016
SI# Jaká je elektrotechnická historie Jaromíra Klabana?
Co o sobě prozradil Jaromír Klaban? Jakými školami prošel? Jak se dostal k oboru a co ho vedlo do společnosti TECO? Odpovědi se dozvíte v tomto článku o autorech seriálu SI# systémových instalací.

SI# Kde se vzal Martin Formánek v elektrotechnice?

  • 18.10.2016
SI# Kde se vzal Martin Formánek v elektrotechnice?
Co o sobě prozradil Martin Formánek? Jak dlouho pracuje pro společnost ENIKA, na jakých projektech se podílí a co je jeho náplní práce? Jak se dostal k systémovým instalacím? Odpovědi se dozvíte v tomto článku o autorech seriálu SI# systémových instalací.

SI# Jak se Radek Červený dostal až k FOXTROTU?

  • 8.09.2016
SI# Jak se Radek Červený dostal až k FOXTROTU?
Co o sobě prozradil Radek Červený? Kde začínal svou profesní dráhu, na jakou pozici se dostal a co ho vedlo k soukromé činnosti? Co mu v práci vadí a co naopak vyhovuje? Odpovědi se dozvíte v tomto článku o autorech seriálu SI# systémových instalací.

Proč je František Kosmák tak populární jako byl Václav Honys?

  • 6.09.2016
Proč je František Kosmák tak populární jako byl Václav Honys?
Historii vnímám tak, že po přednáškách Václava Honyse, nastoupily přednášky Františka Kosmáka. Proč jsou tak populární? Jak to František Kosmák dělá, že jsou jeho výklady tak přesvědčivé? Tuto otázku jsme položili přímo Františku Kosmákovi. A co na ni odpověděl?

#EH: Jak se František Kosmák dostal k elektrotechnice

  • 27.05.2016
#EH: Jak se František Kosmák dostal k elektrotechnice
Jako dítě vyrůstal v období, kdy se u nás začalo elektrifikovat. Chtěl být pilotem, ale tatínek mu řekl: "Nikam nepůjdeš, nebo bys tam někde spadl, na to jsme tě nevychovávali". Nakonec zaškrtl povolání elektroinstalatér. Kudy prošel František Kosmák, než se dostal na technickou inspekci? Sledujte tuto exkluzivní výpověď známého elektrotechnika.

O Josefu Honzíkovi jinak

  • 10.08.2015
O Josefu Honzíkovi jinak
Josef Honzík je zkušený lektor s bohatými zkušenostmi z praxe projektanta a revizního technika. Školí především silové rozvody související s požárně bezpečnostními zařízeními. K elektrice se přitom dostal poměrně náhodou. V té době to fungovalo tak, že zájemci na Národním výboru přidělili učební místo u určité firmy, kde jej přijmuli, vyučil se a pak pro firmu pracoval. A Josef Honzík náhodou natrefil na volné elektrikářské místo u Průmstavu. Co nám o sobě ještě prozradil na AMPERu 2015?

Náš člověk ve světě aneb Zahraniční zkušenosti absolventa

  • 3.08.2015
Náš člověk ve světě aneb Zahraniční zkušenosti absolventa
V současné době je Evropa otevřená především pro všechny, kteří se nebojí techniky. Ve všech vyspělých státech EU je citelný nedostatek technicky vzdělaných odborníků. Do studia na veletrhu AMPER jsme pozvali Erika Odvářku, absolventa Fakulty elektrotechniky a komunikačních technologií VUT v Brně, který byl velmi úspěšný ve světě. Podělil se s námi o své získané zkušenosti a poznatky ze zahraničí.

O Jiřím Slukovi jinak

  • 5.06.2015
O Jiřím Slukovi jinak
Jiřího Sluku znají elektrikáři jako inspektora elektrických zařízení či lektora. Víte ale, jaké má záliby nebo co si myslí o elektrikářích? Na AMPERu 2015 jsme se v krátkém rozhovoru pokusili nahlédnout do jeho soukromí. Z rozhovoru se například dozvíte, jak se tento absolvent Fakulty radiolokace na Vysoké vojenské technické škole v Liptovském Mikuláši dostal k elektrice i jak jeho vzdělání ovlivňuje jeho současnou práci.

Svět elektromobility a my

  • 1.10.2014
Svět elektromobility a my
Koncem srpna k nám do studia přijel Jiří Vlk z Asociace elektromobilového průmyslu. Hovořil s námi o svém podnikání v elektromobilitě, vozech Tesla, závodech WAVE a nakonec připojil i humornou historku o nabíjení elektromobilu "na černo". Jakým elektromobilem k nám Jiří Vlk přijel a jak se vlastně doktor filosofie dostal k elektromobilitě? Kolik v současnosti stojí vozy Tesla, jaký je o ně zájem a kolik jich jezdí po České republice? A kdy budou další závody WAVE? Odpovědi na otázky a další informace se dozvíte v článku s videem.

Edmund Pantůček o EMC a reálných rizicích

  • 8.09.2014
Edmund Pantůček o EMC a reálných rizicích
Soudní znalec v oboru elektrotechnika Edmund Pantůček nabízí poradenské a znalecké služby, spolupráci při přípravě projektů či stavební dozor v oblasti elektrotechniky a protipožární ochrany. Na AMPERu 2014 promluvil o tom, co plánuje dělat v budoucnu, kdo je jeho typickým klientem, jaké služby nabízí, jaká školení plánuje, kde na něj nalezneme kontakt nebo jaký je rozdíl mezi prací soudního znalce a jiných odborníků. Sledujte článek s videem.

OBO Bettermann s Martinem Imrichem trochu jinak

  • 13.05.2014
OBO Bettermann s Martinem Imrichem trochu jinak
Co je zákulisím tolik úspěšné značky OBO? Kdo generuje tolik novinek? Kolik lidí zabezpečuje technickou podporu v České republice? Jak koresponduje české skladové zázemí se skutečnou šířkou sortimentu? Jak má vypadat dobrý velkoobchod? Odpovědi na tyto otázky a další názory manažera úspěšné značky v České republice můžete sledovat právě v tomto vydání!

Co by nám měl František Kosmák ještě prozradit?

  • 23.01.2014
Co by nám měl František Kosmák ještě prozradit?
Víme, že byl František Kosmák pracovník Státního odborného dozoru. Odtud tedy pramení jeho informační "našlapanost". Ale na rozdíl od jiných pracovníků František na svých znalostech stále pracuje. Doplňuje, dohledává, konzultuje. A co je důležité, nenechává si to pro sebe! Nutno dodat, že je také již ve věku, kdy je životní čas cennější než kdykoliv předtím. A přece jede na plné obrátky. Nedávno jsem si uvědomil, že mám na něj hodně otázek, které by mohl objasnit jedině on. Normozpytec!

Roger Narboni - Strategies and evolutions in urban lighting

  • 8.03.2012
Roger Narboni - Strategies and evolutions in urban lighting
Kdo je Roger Narboni? Světelný designér narozený v roce 1953 v Alžírsku, který se stal prvním světelným designérem ve Francii a věnoval se výhradně urbanistickému a architektonickému osvětlení. Na festivalu světla a videomappingu v Olomouci, jsme měli tu možnost setkat se s tímto člověkem a vyslechnout si jeho příspěvek na konferenci "Světlo pro naše města", s názvem "Strategies and evolutions in urban lighting", kterou vám nyní přinášíme ve dvou částech ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933