Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: 25 let klecové pružiny. (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 10.06.2002
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

25 let klecové pružiny.


wago25_1_m.jpg
Pravděpodobně nám v paměti vyvstane dřív než klecová pružina termín "Wagosvorka". Tento patent byl vyvíjen před 25 léty. Krátce se podívejme na tyto pružinky.
Tým portálu Elektrika, ze dne: 10.06.2002

Před 25 lety byla zahájena výroba svorek s technologii CAGE CLAMP (Klecová pružina). Tenkrát vývojový tým Wolfganga Hohorsta vyvíjel zdánlivě neskutečnou myšlenku bezšroubové svorky. Dodnes sice existuje stále určité množství odpůrců této technologie, ovšem tyto názory jsou převážně neobjektivní z důvodu obchodní podjatosti. Dlouholeté testy a praxe samotná prověřily tento produkt a to je je dnes odpověď sama.

Dodnes se stala průmyslovým standardem na celém světě a technologie spojování je v dnešní době bez ní nemyslitelná. Patentovaná klecová pružina byla od začátku výroby použita více než 6 bilionkrát. Například v řadových svorkách, konektorech nebo elektronických komponentech. Garantuje bezpečnost a bezúdržbovost spoje, stabilitu vlastností i při rázech ,vibracích nebo v agresivním prostředí.

Pokud vám není zřejmý směr nových svorek, tak se vývojáři snaží o zmenšení celkových rozměrů svorky, při konkrétním průřezu vodiče a samozřejmě při zachování elektromechanických vlastností. Pro zajímavost: 70% ceny této svorky tvoří hmota (plast PA 6.6)!

Inovace jako CAGE CLAMP Compact 
nebo CAGE CLAMP Super Compact

 

Zatím poslední vývoj ve společnosti WAGO představuje CAGE CLAMP S, (u této svorky lze plné vodiče připojit pouhým zasunutím) spojující výhody klasické CAGE CLAMP a výhody zásuvného spoje. Tuto spojovací techniku můžete najít například ve WINSTA, novém konektorovém systému pro instalace v budovách.

Pokud vás zajímají produkty společnosti Wago pokračujte zde, na stránku technické podpory.

TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
WAGO Elektro spol. s r.o. - Rozvodova 1116/36, Praha 4 - Modřany - 261 090 143 - info.cz@wago.com

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.