Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Svůj pohled na sousední megaveletrh Light+Building ve Frankfurtu popisuje český elektrikář. Nezůstává pouze u jednoho selfie o své přítomnosti v Německu a prozrazuje proč se vydal tak daleko. Čím ho to obohatilo? Jak se dívá na budoucnost veletržních ...
  • Pokud chceme studovat různé aspekty elektrických jevů, včetně teploty výbojů blesku, vlivu ionizace vzduchu a negativních účinků elektrického oblouku, pak se nabízí studium na VUT, ČVUT ... mnoho příležitostí k experimentům s různými kombinacemi ...

ACKERMANN: Katalog 2002 v pdf formátu


Document Actions
Článek
Toto popisované CD prozatím není možné objednat prostřednictvím tohoto článku, ovšem je dobré o jeho existenci vědět.
Igor Nováček, Milan Sedláček, ze dne: 21.02.2002
reklama

V roce 2001 jsme psali (zde) o změně vlastníka společnosti Ackermann, která je zapsaná dobře v podvědomí především systémy rozvodů v parapetních kanálech a podpodlažních systémech. Koncem roku 2001 se nové vedení Ackermanna v Německu rozhodlo pouze pro jedno ze dvou zastoupení v Česku. V této souvislosti se objevil tento datový informační nosič s kompletním českým překladem německých katalogů a to v praktickém formátu pdf. Praktickém pro snadné listování a jednoduchou možnost si vytisknout pouze tu oblast, kterou potřebujete.

Při vložení média do CD Rom mechaniky neočekávejte žádné automaticky spustitelné intro. V kořenovém adresáři se nachází především pdf soubory jednotlivých katalogů, které prohlížíte známým Acrobat Readerem. Ovšem na CD které má k dispozici minimálně 650MB datového prostoru, volně šiřitelnou verzi Acrobatu nenaleznete.

Soubor obsah.txt oznamuje:
V souboru - Ackermann parapetní a podlahové systémy - je podrobnější popis jednotlivých systémů a okruh jejich použití.
Soubor - Přehled katalogů - obsahuje stručný popis katalogů.
Katalogy jednotlivých skupin mají převážně v úvodu schema montáže
a možnosti osazení přístroji. Následují jednotlivé katalogové listy.
V závěru katalogu jsou technické a projekční informace a montážní návod.


Členění podle skupin:
Skup. 30 EÜK - podpodlahové elektroinstalační kanály. Zalité kanály s výstupními šachtami.
Skup. 31 EBK - podlahové elektroinstalační kanály. Kanály s horní pochůznou pevnou deskou v úrovni povrchu s výstupními šachtami.
Skup. 35 OKA2 - podlahové elektroinstalační kanály. Kanály s horní pochůznou odnímatelnou deskou v úrovni povrchu.
Skup. 35.1 OKU - podlahové elektroinstalační kanály. Kanály s horní pochůznou odnímatelnou deskou v úrovni povrchu.
Skup. 53 HB - přístrojové instalační rámy do dutinkové podlahy
Skup. 54 DB - přístrojové instalační rámy do dvojité podlahy
Skup. 55 AIK - nadpodlažní elektroinstalační kanály.
Skup. 56 TE LI - nadpodlažní přístrojové boxy – te li tanky.
Skup. 57 GES - přístrojové instalační rámy
Skup. 66-70 WIK - parapetní elektroinstalační kanály a energosloupy
Skup. 78 - přístroje

Přes neprofesinalitu při tvorbě tohoto prezentačního CD, zde rozhodně naleznete hodně cenných informací o tolik aplikovaných rozvodech a vše samozřejmě česky. Nepochybuji o skutečnosti, že druhé vydání bude v mnohém vylepšeno.

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ


FIREMNÍ TIPY
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
KOPOS Kolín dodává unikátní výrobek na trhu - praktické elektroinstalační lišty ELEGANT, které na trhu nabízí jako jediný výrobce. Vaše kabely vedené na stěnách s nimi budou v přehledném, bezpečném a především elegantním kabátě ...
Zde naleznete zkrácenou multirecenzi dvou hlavních katalogů kolínského výrobce Kopos. Naleznete v nich produkty pro tento a příští rok se všemi podrobnostmi, které bychom očekávali pro snadný výběr, návrh, či následnou instalaci. Jste již majitelem těchto technických informačních materiálů?
Podívejte se, jak vypadá nová linka! Videospot ukazuje výrobu nosných systému na nové lince! Stavba nové výrobní haly a nákup technologie na výrobu kabelových žlabů dovoluje Koposu Kolín nabídnout zákazníkům kabelové nosné systémy vyráběné na vlastním výrobním zařízení. Jde především o nové kabelové žlaby Jupiter s mnoha technickými přednostmi a inovované kabelové žlaby Mars přizpůsobené potřebám montážníků ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933