Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: Památkově chráněný sloup VO (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 28.01.2004
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

Památkově chráněný sloup VO


chrasl_2.jpg
Myslíte si, že sloup veřejného osvětlení nemůže být památkově chráněn? Vy, možná nikoliv, ale přece se někdo najde. A podle toho se zařídí. A všechno zařídí.....
Tým portálu Elektrika, ze dne: 28.01.2004

Již několikrát jsme psali o prozíravých řemeslnících. Ovšem v tomto případě šlo přímo o "prozíravého" stavbyvedoucího. Skupinka mladých teenagerů (určitě ze zcela ušlechtilých důvodů) odloupla tabulku, která hlásala, že objekt na kterém je připevněna je historicky chráněn. Jednalo se o malý památník neznámého hlasatele víry. Po demontáži tabulky byl památník vylepšen nezbytnými graffity.
Uvedená tabulka byla přemístěna na jiný objekt, resp. zařízení. Byl to právě tento sloup veřejného osvětlení.

Pokud se ptáte jak je možné, že se tento sloup ocitl jako neoddělitelná součást budovy, pak to bylo právě pro onu tabulku. Stavbyvedoucí se neodvážil sloup odstranit. Respekt před státním znakem a jak se později při vyšetřování ukázalo také hrůza ze setkání s představitelem památkového úřadu (osobní důvody) jej přivedla k tomuto originálnímu řešení.

A tak bacha na sloupy!

TEXT Z OBLASTÍ

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.